Deze 3 Engelse boekenseries zijn echte aanraders!

Ben jij, net als ik, gek op actieboeken gecombineerd met drama? Dan is deze blog echt voor jou geschreven. In deze blog behandel ik namelijk een aantal Engelse boekenseries die precies dat bevatten: actie en drama. Ik heb ze zelf in het Engels gelezen, omdat dat de originele taal is waar de boeken in geschreven zijn, maar je kunt ook de vertaalde Nederlandse versies kopen als je liever in het Nederlands leest. 

The Divergent Series – Veronica Roth

Ongetwijfeld zul je wel eens over deze boekenreeks, of de verfilming ervan, hebben gehoord. Echter zijn er in de films van deze serie een aantal onderdelen weggelaten wat wel in de boeken terugkomen, dus het lezen van deze boeken is zeker de moeite waard. Het verhaal gaat over Beatrice Prior die leeft in een samenleving waar mensen op hun 16 jarige leeftijd een keuze moeten maken bij welke ‘fractie’ ze willen horen, waarbij een keuze is tussen vijf verschillende fracties: Dauntless (onverschrokkenheid), Amity (vriendschap, Abnegation (zelfverloochening), Candor (oprechtheid) en Erudite (eruditie). Sommige mensen in deze samenleving passen bij alle vijf de fracties (de divergents) en sommige passen bij geen enkele fractie (de factionless). Tijdens haar test komt Beatrice erachter dat zij divergent is. In deze samenleving worden divergents opgejaagd, dus moet zij in het verhaal haar identiteit verbergen om veilig te blijven. Naarmate er tijd voorbij gaat komt zij erachter dat er een complot is om het balans van het fractiesysteem te verbreken. 

The Maze Runner – James Dashner

Deze boekenserie gaat over Thomas die ontwaakt in een lift die hem naar the Glade brengt. Thomas kan niets meer herinneren. In the Glade leven al meer jongens die, onder leiding van Newt en Alby, overleven. Elke week komen er met de lift voorraden naar boven en één keer in de maand ontwaakt er een nieuwe jongen in de lift zonder enige herinnering van wie hij is of waar hij is. De dag nadat Thomas ontwaakt komt er weer een lift omhoog, deze keer zit er een dame in. Ook zit er een brief bij haar met de tekst dat zij de laatste ooit zal zijn die omhoog komt in de lift. The Glade is omringd door vier grote muren met openingen erin die elke avond sluiten. Achter deze muren ligt een doolhof en in dat doolhof leven veel beesten die de mensen die het doolhof betreden proberen te vermoorden. Echter moeten zij het doolhof door om te ontsnappen uit the Glade. Het eerste boek in deze serie gaat dan ook over het ontsnappen uit het doolhof en daar komt heel wat bij kijken!

The Hunger Games – Suzanne Collins

Vele van jullie zullen bekend zijn met de verfilming van The Hunger Games boeken, maar echte bookworms weten dat een verfilming nooit het complete verhaal bevat. The Hunger Games boeken gaan over Katniss Everdeen die woont in District 12. Het land waar zij in wonen, Panem, is verdeeld in 12 districten. In het verleden hebben de, toen nog 13, districten geprobeerd het capitool over te nemen. Tijdens deze opstand is district 13 vernietigd. Als straf voor deze opstand worden elk jaar een jongen en een meisje van elk district gekozen om te vechten tot de dood in ‘the annual hunger games’. In het eerste boek in deze serie lees je over hoe Katniss de strijd aangaat in the hunger games. Eigenlijk werd haar zusje uitgeloot, maar zij neemt vrijwillig de plek over van haar zusje.

Michiel

Terug naar boven