Houd jij van fantasy en/of actie? Lees dan deze boeken!

Ongetwijfeld zijn er, net als ik, gigantisch veel actie- en fantasyfanaten onder ons als het gaat om boeken (en films). Weet je alleen niet welke boeken je nog moet lezen, omdat er zo gigantisch veel boekenreeksen zijn in deze categorie? Dan zit je bij deze blog op het goede adres. In deze blog vertel ik je over welke boeken je echt gelezen moet hebben als jij van fantasy- en/of van actieboeken houdt. 

Shadowhunters: The Infernal Devices

Het vervolg op de Shadowhunters: The Mortal Instruments boeken zijn The Infernal Devices boeken. Deze boeken spelen zich ongeveer 150 jaar eerder af dan het tijdperk van The Mortal Instruments. In het verhaal volg je Theresa (Tessa) Gray, een van de personages die je in The Mortal Instruments leert kennen. Zij is een downworlder (een Warlock), maar weet dat zelf nog niet. Tijdens deze drie boeken leer je hoe Tessa getraind wordt als Shadowhunter, ook al is zij een downworlder, en hoe zij de strijd aangaat tegen de vijand die haar wil gebruiken om haar speciale talent: ze kan veranderen in wie dan ook, inclusief hun gedachten, als ze een persoonlijk object van die persoon vast heeft (gehad). Samen met de shadowhunters in Londen en de warlock Magnus Bane gaat zij deze strijd aan. Mocht je The Mortal Instruments niet hebben gelezen, dan kan dat nog voordat je deze gaat lezen. Het is echter geen noodzaak, want veel dingen worden in dit boek uitgelegd waar je eigenlijk in The Mortal Instruments vragen over hebt. 

The Witcher

Mocht je in de afgelopen twee jaar hebben gezocht naar een serie op Netflix, dan ben je ongetwijfeld The Witcher tegengekomen. Wist je echter dat deze serie oorspronkelijk een boekenreeks is, die later vertaald is naar een videogame en nog weer later naar de serie? In het verhaal in deze boeken volg je Geralt of Rivia, ook wel bekend als The White Wolf: een Witcher. Witchers in dit verhaal zijn monsterjagers die speciale magie bezitten. Geralt of Rivia is door het lot verbonden met Princess Ciri, die nadat ze elkaar gevonden hebben getraind wordt als Witcher. In de boeken wordt veel getraind en gevochten, dus als je houdt van veel actie met een beetje magie her en der, dan is deze boekenreeks een must-read!

A Song of Ice and Fire

Het kan haast niet dat je nog niet van deze boekenreeks hebt gehoord, dit zijn namelijk dé boeken van George R. R. Martin waar de tv serie ‘Game of Thrones’ op is gebaseerd. In het verhaal volg je dezelfde families als in de tv serie: de Starks, de Lannisters, de Baratheons, de Greyjoys, de Martells, de Targaryens, de Tyrells, de Tullys en de Arryns. In de boeken gaat het om de strijd voor de troon om over de zeven koninkrijken te regeren. Er is echter één probleem: er zijn nog overlevende kinderen van de vorige koning die recht hebben op deze troon. Dit zijn de Targaryen kinderen: Daenerys en Viserys. Sommige families bezitten een gave. Zo zijn de Starks ‘wargs’, wat betekent dat ze in de hersenen van dieren (en soms mensen) kunnen kruipen om deze dieren te besturen en zo heeft de Targaryen familie drakenbloed, wat ze heel erg bestendig maakt voor vuur en zij temmen draken. Echter bezit niet elke nakomeling in deze families deze gaven. In het verhaal moeten er veel allianties worden gemaakt om de troon over te nemen. Het verhaal is super spannend en vergeleken met de HBO serie wordt er heel veel extra verteld in de boeken, wat niet in de serie is behandeld. Zelfs hele grote onderdelen van de boeken worden soms niet behandeld in de serie, dus voor het hele verhaal is het lezen van deze vijf (er komen er nog twee aan) echt een aanrader. Mocht je daarna nog meer van deze wereld willen weten, dan zijn de andere boeken, zoals Fire & Blood, zeker een aanrader. 

Michiel

Terug naar boven