Javascript staat uit. Voor een optimale werking moet Javascript worden ingeschakeld.

 
Uitgebreid zoeken
Beoordelingen


Titel: Het Cheeta-mysterie
Auteur: Han Peeters

Invoeren beoordeling: (Plaatsing na accoord redactie)
Naam: (niet verplicht)Aantal sterren (1-5)


 
Beoordeling op 16-09-2018 van YsVogel

In Het Cheetah Mysterie gebruikt Han Peeters het bekende filmpje van de “Franse familie” die uitstapt tussen de luipaarden als basis en maakt er zijn eigen verhaal omheen. Het zou zo maar waar kunnen zijn, want het is niet onwaarschijnlijker dan dat gewone mensen zo maar uitstappen tussen wilde dieren. Hij heeft er in elk geval een onderhoudend verhaal van gemaakt. Op ongeveer tweederde van het boek gaat het boek over op de ik-persoon en krijgen we het verhaal van de filmer zelf te horen: hij vertelt over zijn achtergrond en hoe hij het gebeuren en alle commotie er om heen ervaren heeft. Het boek is meer dan alleen een leuk verhaal: het laat zien hoe een filmpje viral kan gaan, hoe snel we een mening vormen (over de filmer en het “Franse gezin”) en vervolgens het leven van de filmer en zijn familie compleet overhoop gegooid wordt. Het geeft aan dat je niet alles moet geloven wat je ziet, en zeker niet meteen iemand veroordelen via internet, wat tegenwoordig veel te gemakkelijk gebeurt. In de woorden van Peeters zelf is het thema “het spanningsveld tussen de filmer, het publiek, de media, de faction-schrijver en de ethiek in de mediawetenschappen” en daarmee ook de persvrijheid die ons allemaal aangaat. Een aanrader.

----------

 
Beoordeling op 11-09-2018 van Anoniem

Het filmpje over een Frans gezin die in de Beekse bergen uitstapten bij de jachtluipaarden, dat in mei 2018 veelvuldig in het nieuws is geweest vormde de basis van dit boek ‘het Cheeta-mysterie.’ Dit filmpje zorgt ervoor dat je al snel in het verhaal zit. Je kan je een beter beeld bij vormen. De introductie van sommige personages duurt soms wat lang. Hierdoor is het niet altijd meteen duidelijk wat voor een rol ze spelen in het verhaal.

Het boek geeft antwoorden op de vragen die je als lezer krijgt bij de verschillende personages, Waarom stopt Robin niet met filmen, waarom waarschuwt hij het Franse gezin niet? Ook lees je hoe het Franse gezin de dag in het park ervaart.

Het Cheeta-mysterie van schrijver Han Peeters leest makkelijk weg en je leert de personages goed kennen.

----------


Winkelwagen is leeg

Verkoop top-5

- Websitebouw: Eboektekoop en Citoweb