Javascript staat uit. Voor een optimale werking moet Javascript worden ingeschakeld.

 
Uitgebreid zoeken
Beoordelingen


Titel: Afscheidsboek
Auteur: Han Peeters

Invoeren beoordeling: (Plaatsing na accoord redactie)
Naam: (niet verplicht)Aantal sterren (1-5)


 
Beoordeling op 5-05-2015 van Afscheidsboek is debuut

Recensie voor ‘Afscheidsboek’ van auteur Han Peeters
‘Afscheidsboek’ is het boek waarmee Han Peeters in 2010 debuteerde. Het is autobiografisch en gaat over een roerige, heftige en dramatische periode uit zijn leven. Met de dood op de hielen begint hij te schrijven, eerst een afscheidsbrief, omdat hij uit het leven wil stappen, maar uiteindelijk blijkt hij zoveel tekst te hebben dat het een boek wordt. Vandaar de titel van dit boek dat zijn leven heeft gered. Sindsdien is hij schrijver en heeft hij acht boeken op zijn naam staan.
De tweede vrouw van Han, Gina, verlaat hem. De Opta beschuldigt hem van het indirect verzenden van spam en geeft hem een boete van een paar ton. Ten onrechte zoals veel later zou blijken.
Han zoekt zijn heil bij Catherine, zijn hervonden grote jeugdliefde. Met haar wil hij het leven weer oppakken.
Het is een meeslepend, lekker leesbaar boek. Soms heel hilarisch door de komische manier waarop Han relativeert. Hij weet zijn leven (een rollercoaster van hoogte- en dieptepunten) vol pakkende emotie te beschrijven. Opvallend is het zelf-relativerend vermogen waarmee de schrijver the story of his life verteld. Pakkend, humoristisch, spannend zijn de trefwoorden die ik eraan wil meegeven. Opvallend is dat wat de inventieve en creatieve Han onderneemt in veel gevallen gedoemd lijkt te mislukken. Uiteindelijk geeft het hem wel de levenskracht die hij nodig heeft.
Recensie is geschreven door: Esther Scholten

----------


Winkelwagen is leeg

Verkoop top-5

- Websitebouw: Eboektekoop -