Javascript staat uit. Voor een optimale werking moet Javascript worden ingeschakeld.

 
Uitgebreid zoeken
Beoordelingen


Titel: De hel van Octagon
Auteur: Han Peeters

Invoeren beoordeling: (Plaatsing na accoord redactie)
Naam: (niet verplicht)Aantal sterren (1-5)


 
Beoordeling op 29-12-2015 van Tessa

‘De hel van octagon’laat zien hoe het ver gaat met hoofdpersonen lysanne en ruud uit ‘de verscheurde vrouw’. Ik was er benieuwd naar hoe zij zich verder gingen ontwikkelen. Een beetje jammer voor hen dat er geen sprookjesachtig vervolg is voor de twee. Ze komen in de hel terecht. Deze hel is bijzonder tastbaar. Veel wereldleiders en mensen met maatschappelijke invloed zijn in het boek corrupt. Deze personen moorden, verkrachten en doen dingen die niet in woorden te beschrijven zijn. Toch krijgt Han peters dit voor elkaar. Ik wilde niet alles lezen, maar toch bleef ik nieuwsgierig. Ruud en Lysanne komen in een kasteel terecht, waarin mensen gedrogeerd worden. Daarna worden deze mensen geofferd op vreselijke manieren. De twee moeten hieruit zien te ontsnappen. Dit maakt het verhaal erg spannend. Toch ging het verhaal wat mij betreft soms net wat te ver. Sommige details hoefde (of wilde) ik niet weten. Al met al een goed boek, dat je laat twijfelen over de integriteit van sommige van onze wereldleiders.

----------

 
Beoordeling op 24-12-2015 van Maria Boshuis

Han Peeters heeft een vervolg geschreven op het boek De verscheurde vrouw. De hoofdpersonen uit dat boek gaan verder met hun belevenissen in de Hel van Octagon. Net als in het eerste boek blijken Ruud en Lysanne nog steeds in de problemen te zitten. De politie ziet ze nog steeds als verdachten in een moordzaak en houdt hen in het oog. Alleen niet goed genoeg om direct te ontdekken dat ze tegen hun wil worden vastgehouden op een plek waar leden van de Illuminati een wreed paradijs hebben ontwikkelt. Op deze plek wordt er verkracht, aangerand en gemoord. Ruud en Lysanne krijgen een rondleiding in deze afgrijselijke nevenwereld en proberen een plan te verzinnen om de bewoonde wereld weer te bereiken. Ondertussen probeert de politie met alle macht om hen weer terug te vinden als ze het idee krijgen dat ze ergens worden vastgehouden.

Het is wel een leuk boek, maar ik zou het liever gezien hebben als duidelijker gemeld was dat dit deel 2 was in de belevenissen van Ruud en Lysanne. Omdat ik ook al eerder deel 1 heb gelezen is het voor mij goed leesbaar. Als je begint bij deel 2, vraag ik mij af of je dan als lezer wel de draad van het verhaal kunt vasthouden. Het verhaal is knap geschreven is spannend en er volgt ook een plot waar ik niet op heb gerekend. Het boek is zeker de moeite waar om te kopen, althans als je eerst deel 1 maar gelezen hebt.

----------

 
Beoordeling op 22-12-2015 van B. Werrie

Dit boek is geschreven als vervolgboek op het eerder verschenen boek De Verscheurde Vrouw. Hoewel de auteur aangeeft dat beide boeken afzonderlijk gelezen kunnen worden, zie ik dat persoonlijk niet erg zitten. Als je het eerste boek niet kent heb je met name de eerste hoofdstukken geen idee waar De hel van Octagon over gaat. Vreemd genoeg is het eerste boek meer een erotische thriller en het vervolgboek is meer een psychologische thriller met science fiction elementen er in. Het verhaal draait om Ruud en Lysanne die in het eerste boek beschuldigd werden van moord. In het vervolgboek lijken zij ineens verdwenen te zijn van de aarde en gaan de rechercheurs Daan en Teun naar hen op zoek. Ruud en Lysanne blijken inmiddels vast te zitten in een afgesloten wereld van een aantal godsdienstfanaten. In deze wereld blijken moord, bloeddorst en erotische handelingen hoogtij te vieren. Ruud en Lysanne proberen met alle macht om deze afschuwelijke plek te verlaten.

Aan het einde van het boek wordt er weer terug gegrepen op gebeurtenissen uit voorgaande boeken van Han Peeters. Het gevolg daarvan is dat het boek steeds moeilijker te begrijpen is en je echt eerdere boeken van hem gelezen moet hebben, anders ben je snel de draad kwijt. Op zich een goed leesbaar boek. Maar de auteur maakt het verhaal wel erg ingewikkeld en daardoor minder goed begrijpbaar.

----------

 
Beoordeling op 13-12-2015 van 5

Dit boek maakt een spannend en samenhangend verhaal van de vele doofpotten die er zijn. Heel goed en heel knap. Leest als een trein en is bloedstollend spannend.

----------

 
Beoordeling op 13-12-2015 van Coenraad de Kat

Ruud en Lysanne zijn op verzoek van Lex (een lid van de Illuminati) voor een weekend naar zijn kasteel in België vertrokken. Als ze aankomen lijkt het wel of ze dromen van alle pracht en praal maar dan breekt de hel los....
Ze zijn getuigen van verschrikkelijke gebeurtenissen om daarna te worden aangesteld als de beheerders van het kasteel.
De twee rechercheurs Daan en Teun houden Ruud en Lysanne in de gaten omdat ze worden verdacht als betrokkenen van moord. Gedurende het onderzoek raken Ruud en Lysanne vermist en tijdens de zoektocht naar hun stuiten ze op de geheimen van de Illuminati en personen die betrokken zijn bij het satanisme.

De hel van Octagon is het vervolg op “De verscheurde vrouw”. Je kan dit boek goed afzonderlijk van elkaar lezen maar het is een pre als je “De verscheurde vrouw” heb gelezen zodat je de personen kent en beter begrijpt.
In De hel van Octagon wordt de nadruk meer op de Illuminati en het satanisme gelegd. Tijdens het lezen val je van de ene verbazing in de andere over hoe mensen zich kunnen gedragen en elkaars handen boven het hoofd weten te houden. Dit wordt op een bijzondere mooie wijze beschreven maar ook de gruweldaden die worden gepleegd worden niet uit de weggegaan en tijdens het plegen ervan vroeg ik mezelf af hoe is dit toch mogelijk dat mensen dit kunnen doen.
Is het fictie of non fictie wat je allemaal te lezen krijg van deze groepering is een gedachte dat bij me opkwam.
De twee verhaallijnen worden goed afgewisseld en gecombineerd waardoor het een heel mooi geheel is .

De hel van Octagon is een boek dat je van verbazing van wat er allemaal gebeurd in één adem uitleest.


----------

 
Beoordeling op 11-12-2015 van Esther Scholten


‘De Hel van Octagon’, geschreven door Han Peeters.     
Recensie: Esther Scholten.

Opnieuw een boek van grote klasse van de auteur Han Peeters. De laatste Profeet, Han & Eva maar ook Afscheidsboek en De Verscheurde Vrouw zijn titels die op zijn naam staan en die door mij als zeer goed zijn beoordeeld.

Veel wereld- en regeringsleiders, rechters en andere lieden met grote maatschappelijke invloed zijn in De Hel van Octagon corrupt. Het bolwerk van de illuminati bestaat daarnaast uit personen die niet schuwen om te moorden en te verkrachten op een macabere en lugubere wijze. Lijken verdwijnen zonder een spoor achter te laten. Het zijn scenario’s die ook de realiteit kunnen zijn.

In De Hel van Octagon belanden Lysanne en Ruud - de hoofdpersonen uit De Verscheurde Vrouw - in een kasteel waar gruwelijkheden plaatsvinden. Slachtoffers worden gedrogeerd om hun emoties af te vlakken, waarna ze worden geofferd in satanistische rituelen.

Het is een verhaal waarbij je steeds op het puntje van je stoel zit en je tot je afschuw constateert dat er linken met de realiteit bestaan. Je hoopt dat Ruud en Lysanne eraan zullen ontsnappen, maar het bolwerk is een gedegen dichtgetimmerd geheel. Dat weet Peeters feilloos weer te geven en ook dat er geen haan naar kraait, omdat de daders immers boven de wet staan. Van veel doofpotten licht hij het deksel.

Han Peeters zet met dit boek zijn eigen leven op het spel.

Geloof je me niet?
Lees, en oordeel zelf.

----------

 
Beoordeling op 10-12-2015 van Zwaluw

De Hel van Octagon begint waar De Verscheurde Vrouw (verrassend) eindigde, maar is toch vooral een op zichzelf staand boek. Het boek heeft twee verhaallijnen: aan de ene kant de mensen die gevangen zitten in een onmenselijk systeem in een kasteel, en aan de andere kant de rechercheurs die naar hen op zoek zijn. De verhaallijnen wisselen elkaar per hoofdstuk af.
De rechercheurs doen veel van hun onderzoek online, waarbij ze op allerlei informatie stuiten omtrent machtspersonen en doofpotten die nooit de reguliere pers haalt – hier gaat het dus niet om fictie maar om realiteit. Peeters noemt geen namen van personen of websites, maar met de informatie kan iedereen die een zoekmachine kan gebruiken het zelf nazoeken. Daarmee is dit een boek dat je aan het denken zet, maar het is zeker ook een spannend boek met verrassende wendingen naar het einde toe.


----------


Winkelwagen is leeg

Verkoop top-5

- Websitebouw: Eboektekoop en Citoweb