Javascript staat uit. Voor een optimale werking moet Javascript worden ingeschakeld.

 
Uitgebreid zoeken
Detailgegevens


Meer van Philip Dröge:

Pelgrim | Philip Dröge
Beoordeling:        Er zijn nog geen beoordelingen


Het nieuwe boek van bestsellerauteur Philip Dröge

Op 21 februari 1885 arriveert een bescheiden karavaan in Mekka. Op een van de kamelen zit een figuur die niet anders lijkt dan zijn reisgenoten. Maar eenmaal op een veilige plek komt vanonder zijn djellaba een Nederlander tevoorschijn. Een 28-jarige predikantenzoon uit Leiden: Christiaan Snouck Hurgronje.

 

Als een van de eerste westerlingen dringt hij door tot het grootste heiligdom van de islam, en waagt daarmee zijn leven. Om zijn doel te bereiken, neemt Christiaan een beslissing die de rest van zijn leven zal beheersen. Hij bekeert zich. Of toch niet? Vanaf dat moment leidt Christiaan een dubbelleven, in dienst van zijn nieuwsgierigheid, academische eerzucht en als Nederlandse spion.

 

Pelgrim is de biografie van een man die decennialang zijn neus in de grootste politieke en culturele wespennesten van zijn tijd steekt. Eerst in Mekka, later in het strijdlustige Atjeh, het noordelijke deel van Sumatra dat de Nederlandse kolonisator maar niet weet te onderwerpen. In dit boek duikt Philip Dröge in het vergeten leven van Christiaan Snouck Hurgronje; wetenschapper, spion en avonturier in een tijd waarin het onbekende nog lonkte en de kans bood om in exotische oorden naam te maken. Hij ontdekt dat Christiaans dubbelleven voortkomt uit een complex en dubbelzinnig karakter, dat hem evenveel roem als problemen bezorgt.Productinformatie
ISBN:9789000353682
Formaat:
Epubversie:2
  
Aantal pagina's:304
Subtitel:leven en reizen van Christiaan Snouck Hurgronje
Reeks:
Categorie:Literaire non-fictie algemeen
Taal:Nederlands
Uitgever:Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum
Imprint:Spectrum
Kopieerrechten:Het kopiëren van pagina’s of delen daarvan is niet toegestaan
Printrechten:Het printen van pagina's of delen daarvan is niet toegestaan
Druk:1
Bestandsgrootte:2262 kb
Datum ingevoerd / gewijzigd:01-03-2019
 
Elders:11,99
Onze prijs:€ 11,95

   
Winkelwagen is leeg

Verkoop top-5

- Websitebouw: Eboektekoop en Citoweb