Javascript staat uit. Voor een optimale werking moet Javascript worden ingeschakeld.

 
Uitgebreid zoeken
eBoeken: Geschiedenis
Sortering:

 Aantal boeken: 1949

De participatiedemocratie | Jeroen Zandberg
Beoordeling:        Er zijn nog geen beoordelingen

ISBN: 9789462544284
Taal: Nederlands
Elders: € 11,95
Onze prijs: € 10,38

Dit boek heeft als doelstelling om een model te bieden van een maatschappelijk ideaal dat de politiek weer van de burgers maakt en dat leidt tot een progressieve en tegelijkertijd duurzame politiek. Hiertoe wordt een onderscheid gemaakt tussen het conflictmodel en het participatiemodel. Het eerste is een systeem waarbij mensen tegenover elkaar staan en het samenleven van bovenaf moet worden opgelegd. In het participatiemodel liggen de waarden zodanig dat de menselijke vaardigheden om samen te werken en daarbij het maximale uit het eigen leven te halen worden bevordert. Dit participatiemodel heeft vier fundamentele politiek-maatschappelijke waarden: veiligheid, inclusiviteit, rechtvaardigheid en zelfverwerkelijking. Constructieve politiek maakt van de inwoners burgers in plaats van klanten. In de politiek volgens het participatiemodel is het democratische midden geen machtspositie of een links-rechts indeling, maar een visie op de samenleving om ervoor te zorgen dat de bevolking bestaat uit burgers die als partner van de overheid en van elkaar, werken aan succes zonder dat dit gebouwd is op het ongeluk van anderen. Democraten kijken niet omhoog of omlaag maar vooruit.

  


Inanna, lady of heaven and earth | Henriette Broekema
Beoordeling:        Er zijn nog geen beoordelingen

ISBN: 9789089547705
Taal: Engels
Elders: € 9,50
Onze prijs: € 8,26

Inanna was the great goddess of the Sumerians, a people who lived 5000 year ago in the place we know today as Iraq where was created the first urban civilization in human history. Inanna, the goddess of sexual love and connected with the planet Venus was responsible for the fertility of the land and the later goddesses, the Greek Aphrodite and the Roman Venus adopted many aspects of Inanna. The kings worshipped Inanna and celebrated with her the Sacred Marriage rite, but they also needed her help during the many wars they were waging, which gave Inanna the aspects of a warrior goddess. As love goddess Inanna had a passionate love life and her great love was the shepherd Dumuzi, not a god, but a mortal human who wandered about the steppe with his cattle. The peasants sang love songs about Inanna and Dumuzi during the many feasts of the successive agricultural seasons, believing that their love affair stimulated the fertility of the crops and the fecundity of the livestock. But their idyll was not to last for long as Dumuzi was gruesomely murdered. The answer to the question of who killed Dumuzi and why, is hidden deep in the history of the ancient agrarian communities. The Sumerians wrote their texts on clay tablets that once dried could be preserved until our own day and thanks to this miraculous piece of luck we can cognizance of a number of magnificent hymns and myths written about Inanna. These archaic texts call up human emotions that find an answering response in the hearts of people today and are still capable of moving us deeply. In this book the myths are told against the back ground of Sumerian civilization and various aspects of society from this time are also discussed, such as convent life, divine kingship and funeral rites. One aspect of the funeral rites was The Great Wailing, a rite in which Inanna had an important role and which appears to have been performed in many countries around the Mediterranean in the Bronze Age and has left traces even in the Old and New Testament. Henriette Broekema s book makes the complex character and history of goddess Inanna accessible to the ordinary reader and based on the texts from that time, in twenty six richly illustrated chapters, she succeeds in bringing the astonishing world of the goddess Inanna to life.

  


De knipoog | Mily Weisglas-Kaufmann
Beoordeling:        Er zijn nog geen beoordelingen

ISBN: 9789087595616
Taal: Nederlands
Elders: € 7,99
Onze prijs: € 6,94

Mily Weisglas-Kaufmann was 17 toen de Duitsers op 10 mei 1940 Nederland binnen vielen. Mily kwam uit een Joods gezin en hoewel er in het begin van de bezetting niet veel veranderde voor de Joden bleek al gauw dat de Duitsers de Nederlandse Joden net zo slecht en moorddadig gingen behandelen als in Duitsland zelf. Toen eind april 1942 de gele ster werd ingevoerd, die Joden op hun kleren moesten dragen, besloot vader Kaufmann dat het gezin of moest onderduiken of vluchten. Na lang beraad werd het vluchten , ook omdat ze inmiddels wisten, dat Mily s vriend Max, met wie ze later trouwde, in februari 1942 met succes Zwitserland bereikt had (en later weer door bezet Frankrijk, Spanje en Gibraltar Londen bereikte (als echte Engelandvaarder). Mily s broer Johan vertrok als eerste in juni 1942 met bestemming Zwitserland, vader Kaufmann volgde als tweede in juli 1942 en moeder en Mily vingen hun zwerftocht aan in september 1942, na eerst een paar maanden ondergedoken te zijn geweest. Mily beschrijft in dit boek de zwerftocht van haar familie door Europa. Over haar vader, die door verraad in Frankrijk werd opgepakt en eind november in Auschwitz werd vermoord. Over de avonturen van haar broer Johan, die tenslotte in februari 1943 Zwitserland wist te bereiken. Samen met zijn zuster Mily, die hij in januari 1943 in Lyon weer ontmoet had. En hoe haar moeder, na een zwerftocht van acht maanden in maart 1943 (ongezien door de Duitsers) bij de Frans-Zwitserse grens Genève bereikte.

  


Historiografische introspecties | Wim Denslagen
Beoordeling:        Er zijn nog geen beoordelingen

ISBN: 9789087598136
Taal: Nederlands
Elders: € 7,95
Onze prijs: € 6,91

Wim Denslagen (1946) was hoogleraar aan de universiteit van Utrecht en publiceerde onder meer Romantisch modernisme. Nostalgie in de monumentenzorg. Amsterdam (2004), Memories of Architecture. Architectural Heritage and Historiography in the Distant Past (2009), Beemden en bouwlanden, Het verdwijnende boerenlandschap (2011) en Observations on Urban Aesthetics. London, Paris and New York (2016).

  


De Stoel |
Beoordeling:        Er zijn nog geen beoordelingen

ISBN: 9789463282901
Taal: Nederlands
Elders: € 8,95
Onze prijs: € 7,78

In haar autobiografische roman "De Stoel" beschrijft Lily Köhler (1937) haar leven en dat van haar familie in de tijd van vlak voor, in en na de Tweede Wereldoorlog. De schrijfster is in Rotterdam (Hillegersberg) geboren en groeide daar ook op. Ze woont nu in het Noordwest-Overijsselse Tuk. Lily Köhler weet met een plezierige hand van schrijven een heel goed beeld te geven over het leven in de stad, die door de oorlog zo zwaar te lijden had. Lily Köhler schreef van haar zestiende af cabaret–liedjes. Nadat ze zes jaar voor het programma Minjon van de A.V.R.O. gezongen had, ging ze op haar een- en- twintigste naar de Cabaretschool in Amsterdam, dat is nu de Kleinkunst Academie. Op haar veertigste begon ze kinderverhalen te schrijven voor de Zwolse Courant. Daar zijn later flink wat verhalen van opgenomen in verzamel- bundels van Uitgeverij Cantecleer b.v. in De Bilt. In 1984 verscheen bij Uitgeverij Omniboek, Den Haag, haar eerste kinderboek, "Het zwart-witte hondje zoekt zelf wel een baas". Later verscheen daar de tweede druk van bij Uitgeverij La Rivière & Voorhoeve in Kampen. Van 1982 tot en met 1995 schreef ze columns voor de Zwolse Courant en van 1990 tot 1995 deed ze dat voor Dagblad Tubantie in Enschedé. In 1999 kwam bij de Stellingwarver Schrieversronte haar boek "De Winter is veurbi j" uit. In dit boek beschrijft Lily Köhler haar verwerking van het verlies van haar man, de kunstenaar Fred Zoer. In 2003 verscheen, ook bij de Stellingwarver Schrieversronte, haar verhalenbundel voor kinderen "Pimmegien is groot" en in 2008 "De Stoel.".

  


The King s Speech | Mark Logue
Beoordeling:        Er zijn nog geen beoordelingen

ISBN: 9789088030109
Taal: Nederlands
Elders: € 11,95
Onze prijs: € 10,52

The King s Speech is het nooit eerder vertelde verhaal van de opmerkelijke vriendschap tussen spraaklereraar Lionel Logue en de onder zijn spraakgebrek gebukt gaande toekomstige koning George VI van Groot-Brittannië. Het werpt een bijzonder licht op de intieme band tussen beide mannen en op de rol die de vrouw van de koning, wijlen koningin Elizabeth, speelde door hen bij elkaar te brengen om de reputatie en het koningschap van haar man te redden. Het boek biedt een verbluffende inkijk in een doorgaans hermetisch afgesloten wereld. Nooit eerder verscheen er zo n persoonlijk portret van de Britse monarchie, in een tijd van haar diepste crisis. * Vertelt het ware verhaal achter de succesvolle gelijknamige film, onderscheiden met 4 oscars * De perfecte aanvulling op de film De film stopt in 1939. Het boek gaat veel verder, tot de dood van zowel Koning George als van Lionel Logue * Geschreven door Mark Logue, kleinzoon van Lionel Logue, en gebaseerd op diens dagboeken * Meer dan 220.000 exemplaren verkocht in Engeland en de rechten zijn naar 14 landen verkocht * Een must voor geschiedenisliefhebbers en royaltywatchers

  


Woordvoerder | Maarten Roest
Beoordeling:        Er zijn nog geen beoordelingen

ISBN: 9789461536105   LETOP: DIT EBOEK IS BEVEILIGD MET DRM
Taal: Nederlands
Elders: € 4,95
Onze prijs: € 4,36

Het gebeurde regelmatig dat ik op het toilet werd overvallen door een telefoontje. De meeste gesprekken handelde ik meteen af, erop hopend dat de weerklank van mijn stem tegen de betegelde toiletmuren mijn locatie niet zou verraden. De spanning aan de voorlichtingszijde was enorm. Daar zat het venster naar de wereld. Het leek alsof de wereld, via de media elke handeling onder een vergrootglas legde, van alle kanten bestudeerde, speurend, loerend, op zoek, naar nieuws, naar meer, een barst in de ruit, een scheurtje in de operatie Woordvoerder gaat over het eerste hulptransport naar Irak na de val van Saddam Hoessein. Over een bom in het Intercontinental hotel in Kaboel. Over dansen met de media, een nachtclub in Damascus en over de bijbel van Emmanuel. Door toeval ontloopt de hoofdpersoon van dit op ware gebeurtenissen gebaseerde verhaal een dodelijke aanslag in Bagdad. Zijn geringe ervaring als woordvoerder wordt dagelijks op de proef gesteld. Spoedig verliest hij zijn onschuld inzake informatievoorziening in tijden van oorlog. De grote verhalen zijn levensgevaarlijk. Getuigenis, reisverslag, terugblik: voor zijn nieuwste boek putte Maarten Roest uit eigen ervaring in Afghanistan en Irak.

  


Koningsdrama in Mexico | Arthur van den Elzen
Beoordeling:        Er zijn nog geen beoordelingen

ISBN: 9789461537287   LETOP: DIT EBOEK IS BEVEILIGD MET DRM
Taal: Nederlands
Elders: € 9,95
Onze prijs: € 8,76

Van 1864 tot 1867 regeerde een jong Europees koningspaar over Mexico, te weten Maximilian von Habsburg, de jongere broer van de laatste grote keizer van Oostenrijk Franz Joseph, en zijn echtgenote Charlotte, de eerste prinses van het jonge België. Vol idealen waren ze vertrokken naar hun droomzetel in de "Nieuwe Wereld". Hun zit op Moctezuma‘s troon was vanaf de start echter gedoemd te mislukken en uiteindelijk ontliepen beiden het noodlot niet. Maximilian werd na een felle eindstrijd en een showproces in het noorden van Mexico geëxecuteerd. Charlotte zou haar "Max" bijna zestig jaar overleven. Waanzinnig - zich nog altijd keizerin van Mexico wanende - sleet ze het lange resterende deel van haar leven tussen de koude muren van de kastelen rondom Brussel. Dit boek vertelt hun levensverhaal, een waargebeurd drama.

  


Ondergang / 1 en 2 | J. Presser
Beoordeling:        Er zijn nog geen beoordelingen

ISBN: 9789461539540   LETOP: DIT EBOEK IS BEVEILIGD MET DRM
Taal: Nederlands
Elders: € 34,95
Onze prijs: € 30,76

Dit boek behelst de geschiedenis van een moord. Een moord, tevens massa-moord, op nimmer gekende schaal, met voorbedachten rade en in koele bloede gepleegd. Het werden bekende woorden van een belangwekkend boek. Er is namelijk geen werk in de moderne Nederlandse geschiedenis dat zo n indruk maakte als het in 1965 verschenen mammoetwerk van Jacques Presser. Het behelst dan ook een hartverscheurend onderwerp, de vervolging en verdelging van de Nederlandse joden in de tragische oorlogsjaren.

  


Havezate Mensinge en haar bewoners | Vincent Jonkheid
Beoordeling:        Er zijn nog geen beoordelingen

ISBN: 9789491065996
Taal: Nederlands
Elders: € 9,99
Onze prijs: € 8,79

Vincent Jonkheid deed jarenlang onderzoek naar de geschiedenis van de havezate Mensinge te Roden. Mensinge is tegenwoordig als museum toegankelijk voor publiek, maar was eeuwenlang het domein van rijke en machtige families. Het gebouw werd al vanaf de dertiende eeuw bewoond door merkwaardige dames en heren van stand, die het pand gaandeweg maakten tot de havezate die er nu staat. Dit ging niet zonder slag of stoot. Mensinge werd bezet en zelfs tweemaal geplunderd. Aan de andere kant mochten de inwoners aanwezig zijn bij heuglijke gebeurtenissen, zoals de troonsaanvaarding van niemand minder dan Filips II. Naast het boek Mensinge: geschiedenis van de havezate te Roden met overzicht het van de meest noemenswaardige inwoners en gebeurtenissen van de havezate Mensinge, is dit boek het complete naslagwerk over havezate Mensinge. Hierin gaat Vincent Jonkheid nog dieper in op de bewoners van havezate Mensinge en de ontwikkeling van het gebouw.

  Winkelwagen is leeg

Verkoop top-5

- Websitebouw: Eboektekoop en Citoweb