Javascript staat uit. Voor een optimale werking moet Javascript worden ingeschakeld.

 
Uitgebreid zoeken
eBoeken: Overig
Sortering:

 Aantal boeken: 2186

Dit is de hond | John Bradshaw
Beoordeling:        Er zijn nog geen beoordelingen

ISBN: 9789046812532
Taal: Nederlands
Elders: € 9,99
Onze prijs: € 9,99

Een eeuw geleden nog moesten de meeste honden werken voor de kost en werden ze gefokt op gezondheid, kracht en aanhankelijkheid. Tegenwoordig wordt er door fokkers meer gelet op uiterlijke kenmerken dan op gezondheid of geschiktheid als huisdier. Bovendien behandelen we honden te vaak als wolven of als harige mensjes.

In Dit is de hond ontmaskert John Bradshaw, expert op het gebied van hondengedrag en hondenwelzijn, een groot aantal populaire ideeën over de aard van de hond, zoals de gedachte dat honden willen domineren. Bradshaw maakt duidelijk dat honden absoluut geen gedomesticeerde wolven zijn die willen domineren, maar unieke dieren met een uiterst sociaal gedrag, die het vermogen hebben om harmonisch samen te leven met andere soorten, in het bijzonder de mens. Bradshaw geeft ook belangrijke informatie over de anatomische en psychologische eigenschappen van de hond, aan de hand waarvan je het welzijn van je hond kunt verbeteren.

In Dit is de hond laat Bradshaw helder en overtuigend zien hoe je je kennis van je hond kunt vergroten en hoe je nog beter met hem kunt omgaan.


  


Nigeriaanse toestanden | Gerbert van der Aa
Beoordeling:        Er zijn nog geen beoordelingen

ISBN: 9789046807576
Taal: Nederlands
Elders: € 12,99
Onze prijs: € 12,99

Genomineerd voor Bob den Uyl Prijs 2006 Samenvatting Reis door het meest corrupte land van Afrika Corruptie is slecht, polygamie is vrouwonvriendelijk en zwarten zijn proud to be black. Toch? Ja, wel volgens ons in het Westen, maar niet volgens de inwoners van Nigeria en andere Afrikaanse landen. Gerbert van der Aa maakte sinds 1989 acht lange reizen door Nigeria met meer dan 135 miljoen mensen het volkrijkste land van Afrika. In maart en april dit jaar was hij er voor het laatst. Soms reisde hij erheen met het vliegtuig, soms met oude Nederlandse autos waarmee hij dwars door de Sahara trok om ze aan het eind van de tocht in Afrika te verkopen teneinde de reis te kunnen betalen. De auteur maakt de lezer deelgenoot van zijn hilarische en ontnuchterende avonturen. Hij laat zien dat Nigerianen geen moeite met slavernij hebben, dat de sharia uitermate populair is, dat ook veel christenen de islamitische wet steunen, dat Shell door Nigerianen wordt geïntimideerd en dat veel jonge migranten hun trip naar Europa als een soort ontdekkingsreis zien. In Nigeriaanse toestanden maakt Van der Aa met zijn verrassende verhalen duidelijk dat bijna al onze clichés over Afrika niet kloppen. Lees hier het artikel over Nigeria van Gerbert van der Aa in Elsevier. Persrecensies Met aanstekelijk enthousiasme schrijft hij over de vitaliteit, het improvisatievermogen en de levenslust van al die kleurige mensen die hij ontmoet. NRC Handelsblad Zijn verhalen zijn verfrissend en helder, zetten aan het denken. de Volkskrant De liefde van de auteur voor het weinig mediagenieke Nigeria spat van de pagina s, en hij lijkt er genoegen in te scheppen de bevooroordeelde westerse lezer een lesje te leren. Van der Aa doet dat met geestdrift, humor en relativeringsvermogen. juryrapport Bob den Uyl Prijs 2006 Nigeriaanse toestanden is een uitzondering op de markt van Nederlandstalige Afrikaboeken, die veelal blijven steken in flauwe reisverhalen en kinderlijk geschreven biografieën. Trouw De nadrukkelijk niet-patroniserende toon van de auteur is verfrissend, zijn respect voor het doorzettingsvermogen van de bevolking aanstekelijk. Reizen (...) Hilarische en ontnuchterende avonturen. Brabants Centrum

  


Het raadsel vader | Monika Sauwer
Beoordeling:        Er zijn nog geen beoordelingen

ISBN: 9789046810293
Taal: Nederlands
Elders: € 11,99
Onze prijs: € 11,99

Een ongemakkelijk afscheid Kunstschilder Herman Vester, 83 jaar, weet zich nog alleen te redden. Tot hij van de keldertrap valt. Zijn dochter Myra spant zich in hem zo lang mogelijk thuis te laten wonen. Ze probeert nader tot hem te komen, maar al te persoonlijke vragen houdt hij af. Waarom is hij zo zwijgzaam? In zijn brieven en papieren gaat Myra op zoek naar de romantische jongeman die hij was, in de jaren veertig en vijftig van de vorige eeuw. Er is nog maar weinig tijd om hem te leren kennen. Een ontroerend en liefdevol eerbetoon Het raadsel vader is een persoonlijk maar herkenbaar boek voor velen, over de zoektocht naar de ware aard van een ouder van wie het moment van afscheid nemen nabij is.

  


Paniagua | Thijs Zonneveld      INKIJKEXEMPLAAR
Beoordeling:        Er zijn nog geen beoordelingen

ISBN: 9789046814765
Taal: Nederlands
Elders: € 10,99
Onze prijs: € 10,99

De driedubbele Gaylord van Epke, de goldrush van Ranomi, het beestachtige meisje Marianne Vos, een alcoholist die de Tour de France won, de Elfstedentocht die toch niet doorging, het EK voetbal dat we zo snel mogelijk willen vergeten, de comeback van Zero Zero Cinco Contador, het genie Leo Messi: alles in het afgelopen sportjaar staat in de schaduw van het voetstuk waar Lance Armstrong van af donderde. Schrijver en sportjournalist Thijs Zonneveld maakte alles van dichtbij mee. De bijzondere verhalen die dat opleverde zijn met de blik van een ex-topsporter geschreven: inlevend, gevat, betrokken en scherp. Dat komt omdat Zonneveld weet waar hij moet kijken om de mooiste verhalen naar boven te krijgen. PANIAGUA laat het beste van Zonneveld zien: op water en brood, 100% schoon en zonder stimulerende middelen. Thijs Zonneveld (1980) is schrijver, journalist en ex-wielrenner. Hij debuteerde met de roman De ereronde van de eland in 2009 en schreef vervolgens Koos, Kenny en Johnny en Ik heb een heel andere wedstrijd gezien. Zonneveld is columnist van NUsport. Sinds de zomer van 2012 is hij als columnist en journalist verbonden aan NRC Handelsblad.

  


100 X Onno Kleyn | Onno H. Kleyn      INKIJKEXEMPLAAR
Beoordeling:        Er zijn nog geen beoordelingen

ISBN: 9789046814345
Taal: Nederlands
Elders: € 10,99
Onze prijs: € 10,99

Soms poëtisch, altijd boeiend. - ELLE eten Zomerzwetende risotto , kruiende linzen , paddenstoelen die dampen naar vochtige stilte en huivering , citroenen die optimisme ademen, zon, toekomst, geluk, gezondheid, liefde, alles wat goed en nieuwen vrolijk is ... Voor heel veel kookliefhebbers staat Onno Kleyn bovenaan als het om schrijvers gaat. Niemand weet zo likkebaardend smaak te omschrijven, je mee te slepen, ondertussen van kennis en informatie te voorzien en dan nog te besluiten met een fantastisch, eenvoudig te maken recept. Dit is een verzameling van Kleyns allerbeste bijdragen aan de Volkskeuken in de Volkskrant, een sappige parade die elke hobbykok in huis wil hebben. Over zijn werk schreef de pers: Luchtig geschreven, subtiele humor, wars van dikdoenerij en misschien wel de grootste kwaliteit vanOnno: de kunst om een scenery zo mooi te beschrijven, dat de lezer het gevoel heeft erbij te zijn. - Wijn-blog.blogspot.com Geen moeilijk gedoe, puur lol! [...] Het leest alsof je bij Onno aan de keukentafel zit. Je hoort hem praten. Zijn grote liefdes zijn wijn én koken en dat spettert van het papier af. - Winelife Onno Kleyn mag zonder twijfel een van de bekendste culinaire schrijvers van Nederland worden genoemd. Hij schrijft voor vele bladen over eten en wijn en verzorgt wekelijks twee rubrieken in de Volkskrant. Daarnaast heeft Kleyn inmiddels meer dan dertig boeken op zijn naam staan.

  


Hoe bereidt je een paard? | Friederike de Raat
Beoordeling:        Er zijn nog geen beoordelingen

ISBN: 9789046812730
Taal: Nederlands
Elders: € 8,99
Onze prijs: € 8,99

Over de armen uit de mouwen steken, diarree gevallen, doorcommuniceren en ander leed Dit is een compact en met humor geschreven boekje voor taalgebruikers die willen weten hoe het ook alweer zit met hen en hun, met hoofdletters en kleine letters, die willen weten hoe je managersjargon en onnodig Engels vermijdt, enzovoort. Friederike de Raat was drie jaar lang hoofd van de eindredactie van NRC Handelsblad en nrc.next. In die tijd kwam ze taalfouten in alle soorten en maten tegen hilarische, vreselijke, onnodige en onverwachte. In de hoop anderen aan het denken te zetten over taal en taalfouten en hen te helpen, schreef zij dit boekje. Handig voor op je bureau, grappig om cadeau te geven en fijn wanneer je erachter komt dat je het altijd al goed deed.

  


De kunst en het zakendoen | Koos De Wilt      INKIJKEXEMPLAAR
Beoordeling:        Er zijn nog geen beoordelingen

ISBN: 9789046815625
Taal: Nederlands
Elders: € 12,99
Onze prijs: € 12,99

Wat ondernemers van succesvolle kunstenaars kunnen leren Wat deed Michelangelo om zijn concurrenten voor te blijven? Hoe ging Vermeer om met de economische crisis in zijn tijd, en deed Rembrandt eigenlijk aan marketing? Grote namen uit de westerse kunstgeschiedenis, ze waren niet alleen bezig met het creëren van kunst maar ook met het scheppen van voorwaarden waardoor deze kon floreren. Willem de Kooning, Andy Warhol en Damien Hirst moesten concurrenten van zich afschudden, nadenken over de positionering van hun werk en zichzelf telkens vernieuwen om de consument te kunnen blijven verrassen. De kunstenaars in dit boek kunnen managers en ondernemers dan ook tot op de dag van vandaag inspireren. Niet alleen door hun kunst, maar ook door hun zakeninstinct. Met bijdragen van professionals uit de kunst en het bedrijfsleven: Karel Ankerman, Peter van Duinen, Kees Keijer, Koen Kleijn, Ernest Kurpershoek, Paul Spies, Harry Starren en Lea van der Vinde. Over Rembrandt Inc.: De Wilt zet de andere kwaliteiten (supernetwerker, rashandelaar en topmanager) van de maker van De Nachtwacht op overtuigende wijze neer. Management Team Een zeer uitzonderlijk managementboek [] en een genot om te lezen. Managementboek.nl

  


Spreken als Max Havelaar | Jaap de Jong      INKIJKEXEMPLAAR
Beoordeling:        Er zijn nog geen beoordelingen

ISBN: 9789046814604
Taal: Nederlands
Elders: € 8,99
Onze prijs: € 8,99

Sta nooit meer met een mond vol tanden! Handig voor al je presentaties, voordrachten en toespraken Wie namen wil noemen van grote redenaars roept al snel: Barack Obama, Martin Luther King, Winston Churchill. Maar er broeit iets in Nederland. Voor het goede woord op de goede plaats groeit waardering. Wie in plaats van een tenenkrommende toespraak een pakkend betoog houdt verdient kudos. De beroemdste speech in de Nederlandse taal is van Multatuli. Van hem kunnen we nog altijd veel leren. In zijn Toespraak tot de Hoofden van Lebak verpakt hoofdpersoon Havelaar zijn idealen meeslepend. Hij verleidt zijn luisteraars en lezers met adembenemende beeldspraak, slimme vleierij en scherpe argumenten. Léés dit boek en ontwikkel jezelf tot een even groot spreker als Max Havelaar! Jaap de Jong (1961) is redacteur van Onze Taal en hoogleraar Journalistiek en nieuwe media aan de Universiteit Leiden. Hij traint neerlandici, juristen, ingenieurs en diplomaten in het vak retorica en is (mede-)auteur van een tiental boeken, waaronder Handboek stijl, De eerste minuten en Beeldtaal.

  


Blijven genieten | Thomas Braun      INKIJKEXEMPLAAR
Beoordeling:        Er zijn nog geen beoordelingen

ISBN: 9789046814529
Taal: Nederlands
Elders: € 10,99
Onze prijs: € 10,99

8 klassieke etappes, door 6 landen, over wereldberoemde cols uit de Tour de France De deelnemers aan de Tour for Life gaan voor Artsen zonder Grenzen 1260 kilo meter lang tot het uiterste. In acht dagen rijden de wielerliefhebbers van het Italiaanse bergdorpje Bardonecchia via de beroemde cols Alpe dHuez, de Made leine, de Croix de Fer en Grand Ballon naar de finish op de Cauberg in Valken burg. En dit allemaal voor het goede doel. Thomas Braun schrijft zich enthousiast in. Na elke loodzware etappe mag hij, net als alle andere deelnemers, in een eenpersoonstentje bijkomen van de inspanningen, om zich tegen zes uur in de ochtend klaar te maken voor weer een nieuwe rit. In Blijven genieten! doet hij verslag van zijn tocht, mooi en moordend, op de manier waarop wij hem hebben leren kennen uit zijn vorige boek Ga toch fietsen!: hilarisch, enthousiast en gedreven. Thomas Braun (1966) is freelance journalist en spreker. Zijn vorige boek Ga toch fietsen! was genomineerd voor het NUsport boek van het jaar. De pers schreef: Een enthousiasmerend en origineel boek. NUsport In één keer uitgelezen. Wat een verhaal. Echt mooi, authentiek, openhartig en lekker ruw geschreven. Spreekt mij zeer aan. Bewondering en respect. Gerard Dielessen, algemeen directeur noc*nsf Het ultieme zelfoverwinningsboek [...] Na het lezen van Ga toch fietsen! krijg je meteen zin om jezelf uit te dagen. Management Team Vermakelijk relaas, opgeschreven in een prettige, vlotte stijl. Wieler Revue

  


Vulkanisch bankieren | Jan Libbenga      INKIJKEXEMPLAAR
Beoordeling:        Er zijn nog geen beoordelingen

ISBN: 9789046809563
Taal: Nederlands
Elders: € 12,99
Onze prijs: € 12,99

Het Icesave-drama onthuld In oktober 2008 ging de IJslandse internetbank Icesave op zwart. Nederlandse Icesave-spaarders én vele gemeenten en provincies zagen tezamen 1,5 miljard euro verdampen. Twee jaar lang wordt nu al gesteggeld over de terugbetaling van de schulden aan Nederland en Engeland. IJsland raakte als gevolg van de bankencrisis aan de rand van het bankroet. Gelet op de ervaringen in het Verenigd Koninkrijk is het onbegrijpelijk dat in Nederland een bijkantoor werd geopend, concludeerde een IJslandse parlementaire onderzoekscommissie over de Icesave-bank. Reconstructie van het bankiersdrama, met een unieke blik achter de schermen Was Icesave, zoals sommigen suggereerden, een plundering van Vikingen, of een marketingformule waarop geen enkele Nederlandse bank een weerwoord had? Journalist Jan Libbenga reconstrueert het bankiersdrama en sprak uitgebreid met direct betrokkenen in Nederland en IJsland, waardoor in Vulkanisch bankieren een unieke blik achter de schermen van de bank wordt gegeven.

  Winkelwagen is leeg

Verkoop top-5

- Websitebouw: Eboektekoop en Citoweb