Javascript staat uit. Voor een optimale werking moet Javascript worden ingeschakeld.

 
Uitgebreid zoeken
eBoeken: Romans - Streekromans
Sortering:

 Aantal boeken: 12308

Onkwetsbare vrouwen | Lucia Douwes Dekker-Koopmans
Beoordeling:        Er zijn nog geen beoordelingen

ISBN: 9789491535338
Taal: Nederlands
Elders: € 8,95
Onze prijs: € 7,63

‘Met ervaringen door de jaren heen, met vallen en opstaan, groeien zij boven afhankelijk uit‘ De serieuze mooie Hazel worstelt op haar werk met machocultuurmannen die haar vaak tot razernij brengen. En Dirk, haar geliefde en arts in opleiding leeft een andere levenskoers dan Hazel voor ogen heeft. Bella is een onstuimige vrouw uit een aristocratisch Belgische familie. Door haar moeder die eigenaresse van een modehuisimperium is, wordt Bella gedwarsboomd met haar ambitie om een ster in de musicalwereld te worden. En aan een Spaanse costa runt de Engelse Mickie samen met haar man Gary een restaurant. Terwijl Mickie haar hardverdiende peseta‘s investeert in haar droomlocatie maakt Gary haar het leven steeds zuurder. Door een avontuurlijke speling van het levenslot ontmoeten Hazel, Bella en Mickie elkaar op een kruispunt in hun levens en steunen elkaar, ieder op hun eigen manier. In deze roman schrijft Lucia Douwes Dekker over drie krachtige vrouwen die hun dromen, hun ambities en levens in eigen hand nemen ondanks dwingende wensen van hun families, partners en omgeving. En wederom op bijzondere locaties in Nederland, Vlaanderen en aan de kust van Spanje. Lucia heeft zelf een voorliefde voor de romantische Engelse schrijftradities. En haar schare trouwe lezers zijn dol op haar beeldend geschreven romans. Door recensenten wordt zij geroemd om haar fijne en zorgvuldige schrijfstijl en rake typeringen van hoofdpersonages, romantiek en humor in haar werk.

  


Iedereen eet sambal | Peter Storm van Leeuwen
Beoordeling:        Er zijn nog geen beoordelingen

ISBN: 9789491535529
Taal: Nederlands
Elders: € 12,99
Onze prijs: € 11,07

De autonomie van Insulinde is niet meer dan een kwestie van tijd (Louis Couperus in Oostwaarts - 1923) ‘Iedereen eet sambal‘ is een van de weinige Nederlandstalige romans over de nasleep van de Japanse bezetting en de onafhankelijkheidsoorlog van Indonesië. Deze koloniale geschiedenis, die ook bekend staat als De Stille Oorlog speelt zich in dit boek af in de Preanger op Java - in de periode van de Indonesische vrijheidsstrijd. De verschrikkingen uit die jaren, de impact die deze strijd op militairen en burgers van de diverse bevolkingsgroepen heeft gehad, hebben bij alle betrokkenen ongeneeslijke wonden achtergelaten. Java, 1947. Soenan is een soldaat binnen een speciale gevechtseenheid van het Nederlandse leger. Hij is Indo en komt daardoor altijd op de tweede plaats. Hij vecht voor orde, vrede en veiligheid, en moet dat noodgedwongen ook doen tegen zijn eigen volk. Dan doen de militairen, onder het bevlogen commando van sergeant Van Lopik, een vreselijke ontdekking. Hoe ontlaadt hun machteloze woede zich? Wie zijn daarvan het slachtoffer? Soenan kan het niet aanzien en ontvlucht het leger. Diep in het binnenland ontmoet hij zijn grote liefde, Sri Ajoe. En sluit vriendschap met zijn vijand. Tijdens de voorbereidingen van hun huwelijk raken de twee geliefden ongewild verwikkeld in de uitzichtloze strijd. Soenan doet zijn bruid een belofte die verstrekkende gevolgen heeft en die de rest van zijn leven zal beheersen. "Zelfs de liefde blijkt een traumatische ervaring" Java, 1975. Van Lopik en enkele oud-strijders zijn terug op de plaats delict. Ieder wil op zijn eigen manier de oorlog die voortwoekert in hun hoofd, definitief verwerken. De confrontatie wordt de oud-sergeant echter fataal. Het afgebrokkelde leven van Soenan leidt naar een onverwachte, dramatische apotheose. De affiniteit van Peter Storm van Leeuwen (1953) met Indonesië dankt hij aan zijn ouders, beiden daar geboren en getogen. Decennia lang publiceerde hij menig artikelen over de geschiedenis van onder meer de postdienst in Nederlands-Indië. In 1990 ontving hij de Costerus medaille wegens buitengewone verdiensten op wetenschappelijk filatelistisch gebied voor zijn publicaties over de postgeschiedenis van Nederlands-Indië. Storm van Leeuwen behoort tot een van de belangrijkste en meest ervaren filatelieveilingmeesters die Nederland rijk is. Daarnaast - door zijn interesse in de algemene geschiedenis van Nederlands-Indië - bouwde hij een privécollectie boeken op. Dit historisch materiaal en zijn interesse onder meer in de geschiedenis van Insulinde zette hem aan tot het schrijven van Iedereen eet sambal . Na het verschijnen van de eerste druk van dit historische boek ontving de schrijver al veel reacties van lezers die hun dankbaarheid toonden voor het verhaal dat nog nooit geschreven was . Een negentigjarige man belde de uitgeverij en vertelde geëmotioneerd dat hij nu na het lezen van dit boek rustig dood kon gaan en begraven kon worden tussen zes planken .

  


Griene simmer | Bart Kingma      INKIJKEXEMPLAAR
Beoordeling:        Er zijn nog geen beoordelingen

ISBN: 9789089542472
Taal: Westerlauwers Fries
Elders: € 12,50
Onze prijs: € 10,86

Luc Franken, krekt op frije fuotten kommen nei in ûnderstelde misdied, besiket syn libben op e nij stal te jaan. Dêrfoar moat er ôfrekkenje mei alles wat him foardien hat yn de jierren foar syn fêstsitten. In nije leafde mei in jonge studinte helpt him om yn de gaten te krijen wat der misgie, op de pleats, mei Lucs broer en syn frou, yn de leafde, en foaral mei Luc sels. Twivel tsjinoer trochpakken, skuld en boete, wierheid boppe werklikheid, winners en ferliezers. Dit alles yn in dekor fan iensumens, stilte en soms treastjaande natuer oan de seedyk yn it noardwesten fan Fryslân. Bart Kingma (1970) debutearret mei dizze roman, nei jierrenlang aktyf west te hawwen as televyzjemakker en skriuwer fan senarios, teksten en oersettings yn it Frysk en Nederlânsk.

  


Ivans missie | Casper van de Watering      INKIJKEXEMPLAAR
Beoordeling:        Er zijn nog geen beoordelingen

ISBN: 9789462030084
Taal: Nederlands
Elders: € 7,95
Onze prijs: € 6,91

Er valt een kernbom op de aarde. De verwoestingen zijn enorm. Kort daarna crasht een ruimteschip niet ver van de plaats waar de bom gevallen is. Astronaut Ivan verkeert in een shocktoestand, maar ziet toch kans zijn ruimteschip te verlaten. Hij komt in contact met mijnwerkers, die opgesloten zitten in een oude kopermijn. Ivan lijdt aan geheugenverlies en kan zich de crash, en wat daarvoor gebeurd is, niet herinneren. Nadat de mijnwerkers en Ivan gered zijn, begint er een uitgebreid onderzoek. Olga, een medisch assistente neemt het voor Ivan op. De ernstig zieke Ivan wordt geen rust gegund. Er vindt een mysterieuze ontvoering plaats. Na een wilde klopjacht weet Ivan toch aan zijn ontvoerders te ontkomen. Ivans geheugen komt langzaam terug. Hij maakt deel uit van een groep kerningenieurs, die op Mars een ondergrondse basis heeft opgezet. Hij blijkt gemanipuleerd te zijn door een tirannieke leider. Heeft Ivan de kernbom uit zijn ruimteschip geworpen? Wie zijn de geheimzinnige ontvoerders? Welk complot zit hierachter? Stukje bij beetje komt de waarheid aan het licht. In een ultieme poging om de onzichtbare vijand uit te schakelen wordt een militaire missie naar Mars voorbereid. Ivan gaat mee. De basis wordt gevonden, maar ook daar heeft zich een ramp voorgedaan. --------------- Ivans Missie is een avontuurlijk verhaal voor jong en oud. De hoofdpersoon komt uiteindelijk terecht in een politiek krachtenspel van de twee grootmachten op aarde. De ondertoon van het verhaal is serieus: de enorme gevaren voor de mensheid als kernwapens in handen komen van de verkeerde persoon.

  


De oerwinning fan Bjinse Houtsma | Anne Wadman
Beoordeling:        Er zijn nog geen beoordelingen

ISBN: 9789089547095
Taal: Westerlauwers Fries
Elders: € 6,50
Onze prijs: € 5,65

Durk Snoad wa ken him net? Yn 1971 ferskynde Rink van der Velde syn skelmeroman Feroaring fan lucht. It boek waard in klinkend sukses en neffens de ferhâldingen in absolute bestseller. Durk Lugtigheid, alias Durk Snoad, is de heit fan in húshâlding mei tolve bern en wennet earne djip yn de Sweachster bosken, yn in âld klinte. In asosjale húshâlding, sa soe it spultsje tsjintwurdich bestimpele wurde. Durk Snoad libbet meast fan de steun fanwegen net te kontrolearjen rêchklachten en fan de streuperij. Hy is erfklik yn opstân tsjin it wettich gesach. Woltinkende en goedmienende minsken besykje der dochs noch in fatsoenlike húshâlding fan te meitsjen en prakkesearje it Snoad-folk nei in hierwente yn Drachten. Dat kin fansels net oars as misbeteare. Yn 1990 by de 13de printinge paste de skriuwer de tekst oan foar in nije generaasje lêzers. Dizze útjefte is gelyk oan de lêste, sechtjinde printing fan 2004. Yn Durk Snoad hawwe wy no dan lang om let de oerurven Frysk-Wâldsjer fariant begroetsje kind fan de literêr ferneamde ’uitvreter. In man, wol sljocht en rjocht, mar net froed en from. Freark Dam yn de Ljouwerter Krante Feroaring fan lucht is in harstikke moai boek! Jo Smit yn de Drachtster Courant Rink van der Velde (1932-2001) waard grut op e Sweach, folge de mulo yn Drachten en wurke as jonge fan achttjin in skoft by in boer yn Frankryk. Nei syn tsjinsttiid waard er sjoernalist, úteinliks by de Ljouwerter Krante. Hy ûntjoech him as betûft skriuwer fan romans, ferhalen en ’stikjes. Altyd lei syn hert by de ferhûddûke minske dyt him net yn it systeem skikke wol. Syn ûnderwerpen en tagonklike, smeudige styl fan skriuwen makken him ta de meast lêzen Fryske skriuwer fan syn generaasje.

  


Vakantieblues | Riny Boeijen      INKIJKEXEMPLAAR
Beoordeling:        Er zijn nog geen beoordelingen

ISBN: 9789087592080   LETOP: DIT EBOEK IS BEVEILIGD MET DRM
Taal: Nederlands
Elders: € 7,99
Onze prijs: € 6,94

Vakanties zijn nooit zomaar vakanties. Vaak gebeuren er onverwachte dingen. Gebeurtenissen die je misschien bijna vergeten was, maar weer helder op je netvlies komen als je dat ene nummer hoort. In Vakantieblues beschrijft Riny Boeijen zijn vakantieherinneringen. Liedjesverhalen vol humor, zelfspot en ontroering. Over de vakantie waarin zijn levensreis begon tot de ontmoerting met zijn beide dochters die hij 23 jaar geleden voor het laatst zag.

  


De feeks van Montpezat | Wim Beunderman
Beoordeling:        Er zijn nog geen beoordelingen

ISBN: 9789089545183
Taal: Nederlands
Elders: € 8,50
Onze prijs: € 7,39

Naast de liefde in Armands hart, groeide woede. Een woede die op bepaalde momenten zijn ziel beheerste, die hem in zijn macht nam. Dan zonderde hij zich af van iedereen en trok hij de bergen in naar de enorme kloof, de Canyon van Verdon. Daar schreeuwde hij zijn woede uit naar de wereld, alleen de wereld hoorde hem niet. Zijn stem werd meegenomen door de wind die door de Canyon waait. Armand moet leven met het feit dat zijn vader door een onbekende op gruwelijke wijze is vermoord. Hij hoort vaag iets over de achtergronden, maar krijgt er nooit helemaal vat op. Zijn oom Alex, eens zijn grote beschermer, heeft er ook mee te maken. Maar ook diens rol blijft onduidelijk. Hij vindt troost en steun in de armen van zijn grote liefde, Tamar. Een vrouw waar menigeen bang voor is, maar ze brengt Armand tot zijn ware zelf. In dit spannende verhaal, vol verwikkelingen, wordt langzamerhand duidelijk wat de hoofdpersonen beweegt en drijft. En hoe zij een speelbal dreigen te worden van de machtigen die in het verleden hun strijd gestreden hebben. Wim Beunderman toont zich in zijn debuutroman een getalenteerd verteller. Hij weet de aandacht moeiteloos vast te houden en zet een ingenieus verhaal vol passie en verdriet neer.

  


De Canterbury Ferhalen | Geoffrey Chaucer      INKIJKEXEMPLAAR
Beoordeling:        Er zijn nog geen beoordelingen

ISBN: 9789089542700
Taal: Westerlauwers Fries
Elders: € 19,50
Onze prijs: € 16,95

Tritich minsken binne ûnderweis nei Canterbury. Se komme út alle lagen fan e midsieuske maatskippij. Foar de ien is it in spirituele reis, foar de oar is it in fakânsje. De ien ferslyt manlju as pantoffels, de oar libbet inkeld foar de Hear. De ien fertelt hoe t er oplichte is, de oar bekent sels in oplichter te wêzen. It iene ferhaal is in kluchtige grap, it oare in romantyske soap. Mei-inoar sketse de ferhalen in boeiend byld fan e Midsieuwen. En tagelyk litte se sjen hoe t de lju sels yn it libben steane. Dit boek is in klassiker út e Europeeske literatuer: ûnderhâldend, bytiden humoristysk, bytiden djipsinnich. It is no foar it earst yn it Frysk te lêzen. De Canterbury Tales waarden skreaun troch Geoffrey Chaucer yn it twadde part fan e fjirtjinde ieu. Klaas Hoekstra sette se út it Middelingelsk oer yn linich Frysk. Oersetter Klaas Hoekstra is in alsidich man. Njonken syn wurk as ûnderwizer skreau er toanielstikken foar bern, hy boude as amateur-astronoom in teleskoop, hy wie sjonger yn de close-harmony groep The Crazy Teachers en hy hat meardere skilderijen makke. Tsjintwurdich skilderet er foaral ikoanen.

  


Sanne, Johannas dochter | Hanneke Lankhorst      INKIJKEXEMPLAAR
Beoordeling:        Er zijn nog geen beoordelingen

ISBN: 9789087594336
Taal: Nederlands
Elders: € 6,99
Onze prijs: € 6,07

Sanne, Johannas dochter is het vervolg op Het verhaal van Johanna. In deze autobiografische roman vertelt de auteur over het seksueel misbruik dat haar dochter overkwam. Een geschiedenis die zich herhaalde, want de moeder was vroeger ook slachtoffer van dezelfde dader, haar eigen vader, de opa van Sanne. Dit aangrijpende verhaal gaat over de gevolgen van het misbruik in het leven van Sanne als kind, tiener en jonge vrouw.

  


Belofte maakt schuld | Sandra Heijkamp
Beoordeling:        Er zijn nog geen beoordelingen

ISBN: 9789461939647
Taal: Nederlands
Elders: € 11,95
Onze prijs: € 10,38

Als Lars, Zoë en Babs op een koude decemberavond hun innigste wens op papier zetten en begraven voor de toekomst, beloven ze elkaar plechtig over twintig jaar terug te komen om te kijken wat er van terecht is gekomen. Jaren later zijn hun levens nog steeds met elkaar verwikkeld. Babs heeft een eigen zaak en is naarstig op zoek naar een man om haar liefste wens in vervulling te laten gaan, namelijk het krijgen van een kind. Lars is, na diverse omzwervingen, terug in Nederland en van plan zich te settelen. Zal Lars een geschikte kandidaat zijn als vader voor het kind van Babs? Hoe zit het met de verliefdheid die ze stiekem al die jaren voor hem heeft gevoeld? Dan zijn er nog de afspraken die ze met zijn drieën aan elkaar gedaan hebben, twintig jaar geleden. En belofte maakt schuld, toch?

  Winkelwagen is leeg

Verkoop top-5

- Websitebouw: Eboektekoop en Citoweb