Javascript staat uit. Voor een optimale werking moet Javascript worden ingeschakeld.

 
Uitgebreid zoeken
eBoeken: Vrije tijd - Reizen
Sortering:

 Aantal boeken: 33

Expeditie geluk | George Schouten      INKIJKEXEMPLAAR
Beoordeling:        Er zijn nog geen beoordelingen

ISBN: 9789046811573
Taal: Nederlands
Elders: € 4,99
Onze prijs: € 4,80

Een zoektocht naar zin en zen Hoe leef je een zinvol leven, en waar vinden we geluk? George Schouten ging op zoek. Expeditie geluk is het aanstekelijke en inspirerende verslag van onder meer ontmoetingen met spiritueel leiders voor de documentaires die hij maakte voor de Boeddhistische Omroep. In India werd hij door de Dalai Lama aangeraakt , in Arizona leerde Michael Roach hem hoe hij geestelijk én materieel rijk kan worden, en in Kathmandu werd hij door de leraar der leraren , Lopon Tenzin Namdak, op mystieke wijze gezuiverd . Even nuchter als nieuwsgierig gaat hij op ontdekking tijdens een tiendaagse stilte-retreat, een wereldreis in mijzelf . Uit Thailand adopteerde hij zijn zoontje, in navolging van het motto van zenmeester Bernie Glassman: Helpen waar je helpen kan. Boeddha verliet zijn gezin om verlicht te raken, Schouten ziet zijn inmiddels 7-jarig zoontje soms als een kleine Boeddha. Van hem leerde hij de sleutel van geluk dicht bij huis te zoeken. George Schouten regisseerde in de jaren tachtig speelfilms, maakte de vijfdelige documentaireserie Lonely at the Top. De rijkdom van eenzaamheid en regisseerde vele VPRO-programma s. Over de bekendste daarvan schreef hij De achterkant van Zomergasten. De laatste jaren regisseert hij vooral documentaires over boeddhisme.

  


De assistent | Saskia Profijt      INKIJKEXEMPLAAR
Beoordeling:        Er zijn nog geen beoordelingen

ISBN: 9789046810477
Taal: Nederlands
Elders: € 5,99
Onze prijs: € 5,77

Intrigerende thriller over kunst, wantrouwen en macht In Marseille is een seriemoordenaar actief met een opmerkelijke manier van werken. Hij laat zijn slachtoffers s nachts achter op plekken die overdag druk worden bezocht door toeristen. Toch duurt het soms uren voordat iemand in de gaten heeft dat zij dood zijn. Psycholoog en leugendetector Fanny Engel werkt intussen in Marseille aan een fraudezaak: de Nederlandse kunstenaar Sabina Nielsen dient voortdurend verdachte verzekeringsclaims in. Als Sabina haar inspiratie voor nieuw werk echter uit de moorden begint te halen, staat Fannys leven plotseling op het spel. Saskia Profijt heeft een scherpe blik en zet haar analyses over de menselijke psyche meesterlijk op papier. Haar humor en stilistische kwaliteiten doen De assistent ver uitstijgen boven de doorsneethriller. Een boek om in één adem uit te lezen.

  


Hoe ik mijzelf halveerde | Nine Pankras
Beoordeling:        Er zijn nog geen beoordelingen

ISBN: 9789046811252
Taal: Nederlands
Elders: € 11,99
Onze prijs: € 11,54

Als Nine tegen iemand zegt dat ze anorexia heeft gehad, moet ze
daarna uitleggen dat ze geen onzekere tiener was die graag dun
wilde zijn. Ook had ze geen fotos vanmagere topmodellen aan de
muur hangen en nee, er was zelfs geen traumatische ervaring die
het afvalproces uitlokte. Toch raakte ze compleet in de ban van eten
en bewegen, halveerde haar lichaamsgewicht in rap tempo,
belandde daaromin het ziekenhuis en van daaruit in een kliniek.
Hoe ik mijzelf halveerde geeft op grappige wijze een inkijk in de
wereld der eetstoornissen. Nine laat zien hoe ze transformeert van
een student journalistiek tot kampioen afvallen. Zonder de ziekte te
bagatelliseren komtmet een flinke dosis humor het eigenaardige
van dit leven aan bod. Dit boek laat zien hoe Nine gevloerd werd
door een eetstoornis,maar ook hoe zemet een gezonde dosis zelfspot
haar hoofd boven water hield.

  


Ik wens je het onmogelijke | Roos Schlikker      INKIJKEXEMPLAAR
Beoordeling:        Er zijn nog geen beoordelingen

ISBN: 9789046811559
Taal: Nederlands
Elders: € 4,99
Onze prijs: € 4,80

Het lijkt wel een slachtoffer van de Volendamse cafébrand, roept vader Edwin als zijn dochter Bente in 2001 wordt geboren. Er blijkt iets grondig mis te zijn: grote open wonden, het vel van de beentjes gestroopt. Het ziekenhuis constateert al snel dat Bente lijdt aan Epidermolysis Bullosa, blarenziekte in de volksmond. Dit willen we niet, weten haar ouders meteen en ze vragen om euthanasie. Omdat een pasgeborene wilsonbekwaam is, zou dat echter moord betekenen. Maar de ouders laten het er niet bij zitten. In het ziekenhuis wordt intussen verder gediscussieerd. Artsen, ethici, de officier van justitie, allemaal buigen zij zich over de vraag: wat als de dood de beste van alle slechte opties is? De zaak-Bente kreeg destijds internationale aandacht. In Ik wens je het onmogelijke gaat Roos Schlikker jaren later op bezoek bij de ouders en spreektmet artsen en betrokkenen. Vanuit al hun perspectieven beschrijft ze een van de grootste taboes en zwaarste ethische dilemmas.

  


Bombay Baby | Sonia Faleiro
Beoordeling:        Er zijn nog geen beoordelingen

ISBN: 9789046811719
Taal: Nederlands
Elders: € 13,99
Onze prijs: € 13,47

Als Sonia Faleiro een reportage over de dansbars van Bombay wil maken, denkt ze te weten wat ze daar zal aantreffen: kwetsbare vrouwen, levend onder erbarmelijke omstandigheden. Dan ontmoet ze de 19-jarige Leela: mooi, onafhankelijk en uitgesproken. Leela neemt Sonia Faleiro mee in een wereld van betoverend mooie vrouwen, van allesverterende liefde, van seks en nietsontziend geweld. Het wordt een reis door de donkere, pulserende onderbuik van Bombaymet zn 1500 dansbars. Wanneer een ambitieuze, berekenende politicus de danstenten wil sluiten, vecht de trotse Leela om te overleven en de strijd te winnen. Bombay Baby is een van de oorspronkelijkste non-fictieboeken over India die in de afgelopen jaren zijn verschenen. Faleiro heeft een kleinmeesterwerk geschreven, waarin ze op indringende manier verslag doet van het leven van een bardanseres die zich staandemoet zien te houden in de hel van de Indiase seksindustrie.

  


De camping | Karin Kuiper
Beoordeling:        Er zijn nog geen beoordelingen

ISBN: 9789046811382
Taal: Nederlands
Elders: € 4,99
Onze prijs: € 4,80

Tragikomische roman van bestsellerauteur Camping Paradis in midden-Frankrijk moet de relatie van een Nederlands stel een nieuwe impuls geven. Als eigenaars proberen ze het hun gasten op alle mogelijke manieren naar de zin te maken en tegelijk hun eigen geluk te hervinden. Maar dan verschijnt er een geheimzinnige gast met een tas vol geld. En een bus vol alleenstaande ouders met kinderen. Het is gedaan met de rust. En niet alleen met de rust. Waan je op vakantie met deze lichtvoetige en aanstekelijke roman Liefde, drank en drama vormen de ingrediënten van een lichtvoetige en aanstekelijke roman waarin een paradijselijke camping langzaamaan verandert in een hel. Fragment uit boek: Met gesloten ogen hangt hij onderuitgezakt in zijn bureaustoel. Hij kent het gevoel, maar het went nooit. Alsof er een bom in zijn hoofd is afgegaan, waarvan de stinkende kruitdampen tegen zijn schedel drukken. Dan klinkt er een dreun. De deur van het kantoortje is hard dichtgeslagen en Cindy staat binnen. Lekker aan het loungen, Ralph? Hij schiet overeind. Beetje last van mijn ogen. Hij wrijft met zijn wijsvingers over zijn oogleden en masseert zijn slapen. Cindy negeert zijn opmerking. Henk en Ans gaan morgen weg. Het zou handig zijn als je straks de rekening voor ze opmaakt. Jawohl, Frau General! reageert Ralph. Tegen de gasten praat je toch wel wat vriendelijker, mag ik hopen? De gasten storten zich niet midden in de nacht dronken naast me in bed. Misschien moet je zelf eens wat vaker de bar doen, Cindy. Dan kunnen we eens kijken of jij erin slaagt een beetje leven in de brouwerij te houden als je niets drinkt. Wedden van niet? Aangeschoten mensen zijn stomvervelend als je zelf nuchter bent. Dat is me de afgelopen maanden echt wel opgevallen! O, krijgen we dat. We wonen in Frankrijk, Cin! Het is hier heel normaal om elke dag een paar glazen wijn te drinken. Boos draait Cindy zich om. Waar ga je naartoe? Naar de entree. Het onkruid bij ons bordje weghalen. Zodat iedereen kan zien dat hier het paradijs begint.

  


Ik hoor het aan je stem | Elizabeth Ebbink      INKIJKEXEMPLAAR
Beoordeling:        Er zijn nog geen beoordelingen

ISBN: 9789046811535
Taal: Nederlands
Elders: € 8,99
Onze prijs: € 8,65

De hele dag door praten we: thuis, op het werk, aan de telefoon. In al die situaties klinken we net even anders. Dat is van grote invloed op hoe we overkomen en hoe anderen op ons reageren. Wát we zeggen is ondergeschikt aan hóé we het zeggen. Gek genoeg zijn we ons nauwelijks bewust van ons belangrijkste instrument: de stem. Hoe maak je contact met je luisteraars? Hoe kom je vastberaden over? Waarom zijn televisiestemmen altijd wat hoog en hees? En hoe is de stem van Barack Obama gedurende zijn presidentschap veranderd? In Ik hoor het aan je stem komen tal van technische, sociale en psychische aspecten aan bod. Met vele praktijkvoorbeelden, heldere tips en oefeningen om meer regie over je stem te krijgen en meer dan zeventig links via QR-codes naar bekende stemmen op YouTube. Luister met andere oren naar Linda de Mol, Matthijs van Nieuwkerk, Mien Dobbelsteen, Jules Deelder, Margareth Thatcher, Maria Callas en vele anderen.

  


Waar zit die G-spot dan? | Marianne Ras      INKIJKEXEMPLAAR
Beoordeling:        Er zijn nog geen beoordelingen

ISBN: 9789046809419
Taal: Nederlands
Elders: € 4,99
Onze prijs: € 4,80

Zijn mannen gemaakt om vreemd te gaan? Waar zit de G-spot? Waarom hebben veertigplusvrouwen de beste seks? Was is beter: een lange of een korte penis? Is sexting overspel? Botox of laat maar hangen? Bestaat monogamie? Waarom kreunen vrouwen tijdens seks? Kun je sperma lekkerder maken? Het schijnt dat vrouwen niet voor hun eigen plezier kreunen maar om mannen sneller te laten klaarkomen. En wetenschappers beweren ook dat roken en alcohol de smaak van sperma bitter maken en dat groenten en fruit de grote zoetmakers zijn. Waar zit die G-spot dan? is een vrolijk boek met inhoud over de meest uiteenlopende vragen die je kunt bedenken. In haar grappige, interessante en opmerkelijke antwoorden, mede gebaseerd op de meest recente wetenschappelijke inzichten, laat de auteur zien dat het goed is om je eigen lichaam en dat van de ander te kennen; weet wat je doet en heb respect voor elkaar. Waar zit die G-spot dan? is een boek voor een spannend en plezierig liefdesleven en voor iedereen die seksualiteit nog meer wil ontdekken en er van alles over wil weten. Seks is spannend, opwindend en vooral heel leuk!

  


Onze kinderen en alcohol | Nico van der Lely      INKIJKEXEMPLAAR
Beoordeling:        Er zijn nog geen beoordelingen

ISBN: 9789046811108
Taal: Nederlands
Elders: € 13,99
Onze prijs: € 13,47

De Nederlandse pubers behoren tot de grootste drinkers van Europa. Wat kinderarts Nico van der Lely en kinderpsycholoog Mireille de Visser vrijwel dagelijks op hun alcoholpoli aan gevolgen van (overmatig) alcoholgebruik tegenkomen, wordt bevestigd door de cijfers die zij landelijk verzamelen: het aantal zeer ernstige gevallen stijgt enorm, de jonge drinkers komen uit alle lagen van de bevolking, er zijn inmiddels evenveel meisjes als jongens die te veel drinken en ze wonen net zo vaak in een stad als in een dorp. In Onze kinderen en alcohol vertellen de auteurs onomwonden en in heldere taal wat er kan gebeurenmet het zich ontwikkelende brein van een puber die alcohol drinkt en wat in het algemeen de lichamelijke en geestelijke gevolgen zijn van drinken op jonge leeftijd. In interviews belichten pubers, ouders, wijkagenten, horecauitbaters en politici de verschillende facetten van dit grote maatschappelijke vraagstuk. Allerhande praktische adviezen voor ouders en professionals maken dit urgente boek compleet.

  


God bestaat niet en Jezus is zijn zoon | Klaas Hendrikse
Beoordeling:        Er zijn nog geen beoordelingen

ISBN: 9789046812525
Taal: Nederlands
Elders: € 12,99
Onze prijs: € 12,50

Na het uitkomen van zijn vorige boek, het succesvolle Geloven in een God die niet bestaat, werd hem veelvuldig de volgende vraag gesteld: En Jezus dan? Eigenlijk had Klaas Hendrikse geen zin om een boek over Jezus te schrijven: Er is over hem al meer geschreven dan een mens in zijn leven kan lezen. Uiteindelijk ging hij overstag en aan de slag met de vraag: Hoe heeft het vroeger toch met mensen zó kunnen gaan dat het met Jezus kon gaan zoals het is gegaan, hoe is het gekomen dat het daarna is gegaan zoals het is gegaan, en hoe gaat het nu met ons? Dit boek is geschreven voor mensen die zichzelf niet als ongelovig beschouwen, die proberen hun weg te zoeken in de overtuiging dat er niet niets is, en die eerder geneigd zijn om te geloven in iets dan in wat in kerken God wordt genoemd. Zij zullen er, zo hoopt de auteur, door geholpen worden om hun eigen geloofsweg te gaan.

  Winkelwagen is leeg

Verkoop top-5

- Websitebouw: Eboektekoop en Citoweb