Javascript staat uit. Voor een optimale werking moet Javascript worden ingeschakeld.

 
Uitgebreid zoeken
eBoeken:%2520Romans%2520-%2520Streekromans
Sortering:

 Aantal boeken: 10743

Het huis met de geesten | Isabel Allende      INKIJKEXEMPLAAR
Beoordeling:        Er zijn nog geen beoordelingen

ISBN: 9789028440449
Taal: Nederlands
Elders: € 8,99
Onze prijs: € 7,36

Het huis met de geesten is een familiekroniek die zich over vier generaties uitstrekt van het begin van de 20ste eeuw tot de jaren zeventig, toen in Chili het bewind van president Salvador Allende door de militairen omver werd geworpen. Esteban Trueba, een tirannieke, wellustige grootgrondbezitter, staat centraal in het leven van vier uitzonderlijke vrouwen: Rosa de Schone, de nimf met het groene haar. Haar zuster Clara, de dromerige helderziende, en haar dochter Blanca, die een verboden liefde koestert voor een linkse protestzanger met wie zij een dochter krijgt. Dit meisje, Alba, zal later, in een tijd van verval en terreur, de wonderbaarlijke geschiedenis van haar familie optekenen om, zoals ze zegt, het verleden te laten herleven en mijn eigen ontzetting te overwinnen . Spectaculair. - Vrij Nederland Een indrukwekkende familiekroniek. - de Volkskrant

  


Portret in sepia | Isabel Allende
Beoordeling:        Er zijn nog geen beoordelingen

ISBN: 9789028440432
Taal: Nederlands
Elders: € 8,99
Onze prijs: € 7,36

Portret in sepia speelt zich af in San Francisco en in Chili, een land dat aan het einde van de negentiende eeuw geteisterd wordt door oorlogen en burgerstrijd. Aurora del Valle lijdt aan een trauma waardoor de eerste vijf jaar van haar leven uit haar geheugen zijn gewist. Ze groeit op in een bevoorrecht milieu en laat zich verleiden tot een huwelijk met een steenrijke man. Wanneer ze, toch al gekweld door afschuwelijke nachtmerries, door hem wordt verraden, besluit ze het mysterie van haar verleden te ontrafelen. Isabel Allende voert een sterke vrouw ten tonele die zich ontworstelt aan het lot, dat haar haast onontkoombaar door het verleden wordt opgelegd. Portret in sepia is een wonderbaarlijke familiesage, waarin de lezer personages uit Fortuna s dochter en Het huis met de geesten ontmoet.

  


Fortuna' s dochter | Isabel Allende
Beoordeling:        Er zijn nog geen beoordelingen

ISBN: 9789028440425
Taal: Nederlands
Elders: € 8,99
Onze prijs: € 7,36

Eliza Sommers vertrekt in 1849 uit Chili naar het noorden om haar geliefde te zoeken. Aangestoken door de goudkoorts is hij naar Californië gegaan om er zijn geluk te beproeven. In het onbekende land met de goudvlaktes, dat voornamelijk wordt bevolkt door eenzame mannen en prostituees, ontmoet Eliza een Chinese arts. Hij leert haar de mysteriën van het menselijk lot kennen en begeleidt haar bij haar zoektocht. Dankzij hem weet Eliza kracht te putten uit haar gevoelens van liefde en vriendschap. Vastberaden zoekt ze haar weg door een wereld die wordt getekend door hebzucht. Fortuna s dochter is niet alleen een romantische liefdesgeschiedenis, maar geeft ook een mooi beeld van de Amerikaanse migrantengeschiedenis. - De Telegraaf Virtuoos beschreven levenslessen. - Algemeen Dagblad Een feest voor de trouwe liefhebbers van Allende s werk. - NRC Handelsblad

  


Griene simmer | Bart Kingma      INKIJKEXEMPLAAR
Beoordeling:        Er zijn nog geen beoordelingen

ISBN: 9789089542472
Taal: Westerlauwers Fries
Elders: € 12,50
Onze prijs: € 10,37

Luc Franken, krekt op frije fuotten kommen nei in ûnderstelde misdied, besiket syn libben op e nij stal te jaan. Dêrfoar moat er ôfrekkenje mei alles wat him foardien hat yn de jierren foar syn fêstsitten. In nije leafde mei in jonge studinte helpt him om yn de gaten te krijen wat der misgie, op de pleats, mei Lucs broer en syn frou, yn de leafde, en foaral mei Luc sels. Twivel tsjinoer trochpakken, skuld en boete, wierheid boppe werklikheid, winners en ferliezers. Dit alles yn in dekor fan iensumens, stilte en soms treastjaande natuer oan de seedyk yn it noardwesten fan Fryslân. Bart Kingma (1970) debutearret mei dizze roman, nei jierrenlang aktyf west te hawwen as televyzjemakker en skriuwer fan senarios, teksten en oersettings yn it Frysk en Nederlânsk.

  


Ivans missie | Casper van de Watering      INKIJKEXEMPLAAR
Beoordeling:        Er zijn nog geen beoordelingen

ISBN: 9789462030084
Taal: Nederlands
Elders: € 7,95
Onze prijs: € 6,59

Er valt een kernbom op de aarde. De verwoestingen zijn enorm. Kort daarna crasht een ruimteschip niet ver van de plaats waar de bom gevallen is. Astronaut Ivan verkeert in een shocktoestand, maar ziet toch kans zijn ruimteschip te verlaten. Hij komt in contact met mijnwerkers, die opgesloten zitten in een oude kopermijn. Ivan lijdt aan geheugenverlies en kan zich de crash, en wat daarvoor gebeurd is, niet herinneren. Nadat de mijnwerkers en Ivan gered zijn, begint er een uitgebreid onderzoek. Olga, een medisch assistente neemt het voor Ivan op. De ernstig zieke Ivan wordt geen rust gegund. Er vindt een mysterieuze ontvoering plaats. Na een wilde klopjacht weet Ivan toch aan zijn ontvoerders te ontkomen. Ivans geheugen komt langzaam terug. Hij maakt deel uit van een groep kerningenieurs, die op Mars een ondergrondse basis heeft opgezet. Hij blijkt gemanipuleerd te zijn door een tirannieke leider. Heeft Ivan de kernbom uit zijn ruimteschip geworpen? Wie zijn de geheimzinnige ontvoerders? Welk complot zit hierachter? Stukje bij beetje komt de waarheid aan het licht. In een ultieme poging om de onzichtbare vijand uit te schakelen wordt een militaire missie naar Mars voorbereid. Ivan gaat mee. De basis wordt gevonden, maar ook daar heeft zich een ramp voorgedaan. --------------- Ivans Missie is een avontuurlijk verhaal voor jong en oud. De hoofdpersoon komt uiteindelijk terecht in een politiek krachtenspel van de twee grootmachten op aarde. De ondertoon van het verhaal is serieus: de enorme gevaren voor de mensheid als kernwapens in handen komen van de verkeerde persoon.

  


De oerwinning fan Bjinse Houtsma | Anne Wadman
Beoordeling:        Er zijn nog geen beoordelingen

ISBN: 9789089547095
Taal: Westerlauwers Fries
Elders: € 6,50
Onze prijs: € 5,39

Durk Snoad wa ken him net? Yn 1971 ferskynde Rink van der Velde syn skelmeroman Feroaring fan lucht. It boek waard in klinkend sukses en neffens de ferhâldingen in absolute bestseller. Durk Lugtigheid, alias Durk Snoad, is de heit fan in húshâlding mei tolve bern en wennet earne djip yn de Sweachster bosken, yn in âld klinte. In asosjale húshâlding, sa soe it spultsje tsjintwurdich bestimpele wurde. Durk Snoad libbet meast fan de steun fanwegen net te kontrolearjen rêchklachten en fan de streuperij. Hy is erfklik yn opstân tsjin it wettich gesach. Woltinkende en goedmienende minsken besykje der dochs noch in fatsoenlike húshâlding fan te meitsjen en prakkesearje it Snoad-folk nei in hierwente yn Drachten. Dat kin fansels net oars as misbeteare. Yn 1990 by de 13de printinge paste de skriuwer de tekst oan foar in nije generaasje lêzers. Dizze útjefte is gelyk oan de lêste, sechtjinde printing fan 2004. Yn Durk Snoad hawwe wy no dan lang om let de oerurven Frysk-Wâldsjer fariant begroetsje kind fan de literêr ferneamde ’uitvreter. In man, wol sljocht en rjocht, mar net froed en from. Freark Dam yn de Ljouwerter Krante Feroaring fan lucht is in harstikke moai boek! Jo Smit yn de Drachtster Courant Rink van der Velde (1932-2001) waard grut op e Sweach, folge de mulo yn Drachten en wurke as jonge fan achttjin in skoft by in boer yn Frankryk. Nei syn tsjinsttiid waard er sjoernalist, úteinliks by de Ljouwerter Krante. Hy ûntjoech him as betûft skriuwer fan romans, ferhalen en ’stikjes. Altyd lei syn hert by de ferhûddûke minske dyt him net yn it systeem skikke wol. Syn ûnderwerpen en tagonklike, smeudige styl fan skriuwen makken him ta de meast lêzen Fryske skriuwer fan syn generaasje.

  


De schrijver | Yentl Elderman
Beoordeling:        Er zijn nog geen beoordelingen

ISBN: 9789491884290
Taal: Nederlands
Elders: € 9,95
Onze prijs: € 8,25

Een tragikomische roman over liefde en het schrijversvak Please, zei ze. Schrijven is echt iets voor mensen die zelf geen leven hebben. Een zus van mijn moeder schrijft boeken, volgens mij komt ze nooit buiten. Op haar dertigste is haar leven zorgeloos, maar ook voorspelbaar. Daar komt verandering in als ze een relatie begint met een worstelende schrijver die zijn vak serieus neemt en nogal anders tegen het leven aankijkt dan zij. Ik maak mijn eigen regels en als je slim bent, doe jij dat ook. Behalve met schaken, daar zijn al regels voor. De schrijver is een tragikomische roman over de liefde, de ernst van het schrijversvak, het gemak waarmee een relatie wordt aangegaan en de moeilijkheden die daaruit voortkomen, over trouw en ontrouw en over hoe dagelijkse beslommeringen grote plannen in de weg kunnen staan.

  


Vakantieblues | Riny Boeijen      INKIJKEXEMPLAAR
Beoordeling:        Er zijn nog geen beoordelingen

ISBN: 9789087592080   LETOP: DIT EBOEK IS BEVEILIGD MET DRM
Taal: Nederlands
Elders: € 7,99
Onze prijs: € 6,63

Vakanties zijn nooit zomaar vakanties. Vaak gebeuren er onverwachte dingen. Gebeurtenissen die je misschien bijna vergeten was, maar weer helder op je netvlies komen als je dat ene nummer hoort. In Vakantieblues beschrijft Riny Boeijen zijn vakantieherinneringen. Liedjesverhalen vol humor, zelfspot en ontroering. Over de vakantie waarin zijn levensreis begon tot de ontmoerting met zijn beide dochters die hij 23 jaar geleden voor het laatst zag.

  


De feeks van Montpezat | Wim Beunderman
Beoordeling:        Er zijn nog geen beoordelingen

ISBN: 9789089545183
Taal: Nederlands
Elders: € 8,50
Onze prijs: € 7,05

Naast de liefde in Armands hart, groeide woede. Een woede die op bepaalde momenten zijn ziel beheerste, die hem in zijn macht nam. Dan zonderde hij zich af van iedereen en trok hij de bergen in naar de enorme kloof, de Canyon van Verdon. Daar schreeuwde hij zijn woede uit naar de wereld, alleen de wereld hoorde hem niet. Zijn stem werd meegenomen door de wind die door de Canyon waait. Armand moet leven met het feit dat zijn vader door een onbekende op gruwelijke wijze is vermoord. Hij hoort vaag iets over de achtergronden, maar krijgt er nooit helemaal vat op. Zijn oom Alex, eens zijn grote beschermer, heeft er ook mee te maken. Maar ook diens rol blijft onduidelijk. Hij vindt troost en steun in de armen van zijn grote liefde, Tamar. Een vrouw waar menigeen bang voor is, maar ze brengt Armand tot zijn ware zelf. In dit spannende verhaal, vol verwikkelingen, wordt langzamerhand duidelijk wat de hoofdpersonen beweegt en drijft. En hoe zij een speelbal dreigen te worden van de machtigen die in het verleden hun strijd gestreden hebben. Wim Beunderman toont zich in zijn debuutroman een getalenteerd verteller. Hij weet de aandacht moeiteloos vast te houden en zet een ingenieus verhaal vol passie en verdriet neer.

  


Mores Pecunia | Jan Vermeer
Beoordeling:        Er zijn nog geen beoordelingen

ISBN: 9789086661831
Taal: Nederlands
Elders: € 4,95
Onze prijs: € 4,11

Wellicht een wat mistige titel, die desondanks verklapt dat geld een niet onbelangrijke rol speelt. De auteur verplaatst zich in het personage van de advocaat Joep Landman die het verhaal vertelt dat in feite twee decors kent. Enerzijds het privéleven van een aantal personages en anderzijds de beslommeringen van een paar van hen in een bedrijf dat aan projectontwikkeling en makelaardij doet. De vijftigjarige hoofdpersoon, Wijnand Stempelman, is een onweerstaanbare charmeur en tevens een getalenteerd onderhandelaar. Als de negentienjarige dochter van zijn overburen plotseling spoorloos verdwijnt, probeert hij haar totaal ontredderde ouders met raad en daad bij te staan. Als directeur van de makelaardijtak beweegt hij zich tevens in de firma van de puissant rijke 74-jarige eigenaar van het bedrijf, die zijn vermogen gebruikt om de wereld om hem heen, op autoritaire wijze, naar zijn hand te zetten. Naarmate het verhaal vordert, groeit de indruk dat het één met het ander te maken heeft, maar dat blijkt uiteindelijk niet zo te zijn. De rode draden: liefde, macht en drama, kruisen elkaar voortdurend, totdat zij tenslotte elk in een totaal andere richting gaan.

  Winkelwagen is leeg

Verkoop top-5

- Websitebouw: Eboektekoop -