Verschillende soorten boekenleggers

De tijd van de normale, kale boekenleggers is al lang voorbij. Tegenwoordig is er zoveel keuze in boekenleggers, dat er altijd een boekenlegger is voor jou! Je kunt zelfs gepersonaliseerde boekenleggers laten maken en laten bezorgen. In deze blog ga ik je vertellen over de verschillende soorten boekenleggers, zodat jij een weloverwogen keuze kan maken. 

Boekenleggers met tekst

De standaard rechthoekige boekenleggers zijn natuurlijk heel kaal en saai, maar er zijn ook leukere versies van deze boekenleggers. Er zijn namelijk ook boekenleggers met tekst: je kunt gaan voor een boekenlegger met een mooie quote, zoals bijvoorbeeld: ‘We’re only three chapters in, but I love where this story is going’ 

Boekenleggers met een print

Mocht je de standaard boekenleggers en de boekenleggers met tekst saai of gewoon kaal vinden, dan kun je ook gaan voor een boekenlegger met een printje erop. Er zijn ontelbaar verschillende printjes voor op de boekenlegger. Er zijn boekenleggers met dieren erop of boekenleggers met prints van de natuur. Ook zijn er boekenleggers met bloemen of anime. Er zijn nog veel meer boekenleggers, dus er is echt voor ieder wel wat wils. 

Boekenleggers in andere vorm

Er bestaan niet alleen de standaard rechthoekige boekenleggers, maar er zijn veel meer verschillende vormen boekenleggers. Zo heb je boekenleggers in de vorm van dieren, dus bijvoorbeeld een honden boekenlegger of een katten boekenlegger, maar ook zoiets als een slangen boekenlegger. Er zijn ook nog speciale boekenleggers in bijvoorbeeld de vorm van een draak met een ‘glow in the dark’ element eraan gemaakt. Zo kun je zelfs in het donker nog gewoon blijven lezen, zonder dat je een groot licht erbij aan hoeft te doen. Er zijn niet alleen platte boekenleggers, maar ook dikkere boekenleggers in speciale vormen. Ik zou deze persoonlijk zelf niet gebruiken om te voorkomen dat het boek uit zijn vorm gevouwen wordt, maar mocht je dat niet erg vinden dan zou dit een leuke optie kunnen zijn.

Gepersonaliseerde boekenlegger

Mocht je heel graag een gepersonaliseerde boekenlegger willen laten maken, dan is dat natuurlijk ook mogelijk. Niet elke boekenlegger die te koop is online of in fysieke winkels passen bij je, dus het zelf ontwerpen van een boekenlegger is voor een echte bookworm een geweldig idee. Je kunt namelijk bij verschillende drukkerijen in Nederland je eigen boekenlegger laten bedrukken. Stel je voor je wilt een foto van je vriend of vriendin als boekenlegger hebben, dan kan dat dus ook gewoon. 

Michiel

Terug naar boven